Близък до руския президент Владимир Путин олигарх се е самоубил.

...
Близък до руския президент Владимир Путин олигарх се е самоубил.
Коментари Харесай

Близък до Путин олигарх се е самоубил

Близък до съветския президент Владимир Путин олигарх се е самоубил. Милиардерът Дмитрий Босов е бил открит мъртъв в имението си в УДмитрий Босов съумя да концентрира своя бизнес в най-големите съветски залежи на въглища.

Властите сега не разкриват повече детайлности към гибелта на Дмитрий Босов . Официалната информация, че той се е самоубил в ранните часове на 6 май. Тялото му е намерено от родственици.

До тялото на мъжа имаше револвер Glock 19 gen 4 , сподели пред РБК говорителката на Московското разследване Олга Врадий.

Миллиардер и угольный магнат Дмитрий Босов покончил с собой, сообщает РБК со ссылкой на знакомых предприемача.

Он занимал 86 строчку в рейтинге Forbes, был владельцем компаний «Сибантрацит» и «Востокуголь», спонсировал «Ночную хоккейную лигу» - ту самую, где играет Путин pic.twitter.com/usai3912uN
— Лентач (@oldLentach) May 6, 2020
Босов е най-големият акционер и ръководител на съвета на шефовете на " Алтек Груп ", която управлява " Сибантрацит ", международен водач в производството и износа на антрацит и най-големият в Русия производител на металургични въглища.

Босов също беше съсобственик на няколко други въглищни компании , в това число " ВостокУголь ". " Алтек груп " има архитектурния и дизайнерски център Artplay. Списанието " Форбс " оцени положението на Босов на 1,1 милиарда $.В класацията на съветските милиардери от Forbes през 2020 година предприемачът зае 86-о място.

Босов е един от главните спонсорни на " Нощната хокейна лига ", където се изявява и Путин. Милиардерът също се появяваше на леда.

На 6 април стана ясно, че Дмитрий Босов е изгонил от " Алтек груп " колегата си Александър Исаев с обвиняването за " големи злоупотреби и кражба от поверената му част от бизнеса " . Само три седмици по-късно Исаев бе назначен да управлява едно от най-мащабните в света залежи на въглища в света - Елгинското находище, където се счита, че има 2.2 милиарда тона въглища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР