БЛИЦ вече информира за военния парад в Киев на 24

...
БЛИЦ вече информира за военния парад в Киев на 24
Коментари Харесай

Какво оръжие ще покаже Киев на парада на 24 август

БЛИЦ към този момент осведоми за военния церемониал в Киев на 24 август във връзка Деня на независимостта на Украйна. Истинската причина са приближаващите президентски избори, а на тях би трябвало да стане ясно по какъв начин Порошенко вдигнал армията от „ руините”.

В интернет към този момент има задоволително информация какви мостри бойна техника ще дефилират празнично, става известно, че всичко е от руско време, може да не е усъвършенствано, само че е добре пребоядисано. Киев обаче се хвали, че ще покаже въоръжения без аналози в света. Ако става дума за антики, правилно е.

Военният церемониал ще бъде открит от 6 танка „ Оплот”, които това лято се изложиха пагубно на танковите надпревари в границите на НАТО, заяви организация „ Харков”.

Изваден е от давност експортният Т-84-120 „ Ятаган ", създаван в миналото за конкурс за главен военен танк на Турция. Основната му разлика от „ Оплот” е 120-мм оръдие натовски диаметър и автомат за зареждане в нишата на купола.

Ще бъдат показани и старите оръдия „ Богдана”, комплексите „ Корсар” и „ Стругна-П”, БТР-60МК, РСЗО „ Олха” и „ Верба”.

В украинската войска постъпи на въоръжение само минохвъргачката „ Молот”, само че откакто при стрелби починаха и се осакатиха десетки украински бойци президентът Порошенко забрани използването им даже на учения.

Украинският боен специалист Игор Козий написа в обществените мрежи: „ Не мога да кажа, че това е модерно оръжие. Съвременното оръжие е издигнато на безусловно други правила. А на нас ще ни покажат боядисана техника. Не съм срещу, дано забележим защо харчим пари. Ние доста пъти сме чували, че имаме най-ново и суперсъвременно оръжие, само че на процедура не ни демонстрират нищо ново.”

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР