БЛИЦ научи, че приятелите от една от най-популярните галерии в

...
БЛИЦ научи, че приятелите от една от най-популярните галерии в
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Спас Русев посреща 65-ия си рожден ден в световноизвестна галерия в Лондон

БЛИЦ научи, че приятелите от една от най-популярните галерии в света, Serpentine Gallery в Лондон, чийто ръководител на борда на попечителите е някогашният нюйоркски кмет Майкъл Блумбърг, а сегашен артистичен шеф е най-влиятелния в международните арт-среди куратор Ханс Улрих Обрист, ще провеждат празненство във връзка 65-тата годишнина на Спас Русев.

Галерията е с извънредно въздействие на арт-сцената като годишния летен павилион, който се издига пред нея в Хайд Парк събира рекорден брой гости. Последната инсталалация навън, тази на Кристо “Мастаба” също беше част от лятната стратегия на институцията.




Любопитна детайлност е, че един от най-скъпо продаваните създатели в света, китаецът Зенг Фанжи, сътвори и подари на Спас Русев портрет за 60-ия му празник през 2014 година. Припомняме, че Зенг Фанжи би всички ректорди като продаде на аукцион в Хонк Конг картината си “The Last Supper” за галактическите 23.3 милиона щатски $. Инетерсно какъв ли ще е подаракът тази година! Най-скъпо продаваната фотографка сега Ани Лийбовиц, снимала най-известните холивудски звезди, президенти, кралски семейства и прочие, направи фотографски портрет на Русев - нещо, което не е правила за нито един различен българин. Признатият колекционер и фамилията му са овековечени и от концептуалния актьор Джон Балдесари.

В последните месеци Спас Русев, който беше притежател и на футболен клуб “Левски”, отново плува в лични води, продължавайки интензивно да се занимава със модерно изкуство. Той е високо скъп колекционер, формален посетител на всички огромни международни събития в света от Art Basel до Венецианското биенале, който е един от първите в света разкрил качествата на китайското модерно изкуство, още преди съвсем 20 години.

БЛИЦ пожелава на господин Русев здраве, шанс и ентусиазъм!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР