БЛИЦ научи, че преди време няколко американски оръжейни компании са

...
БЛИЦ научи, че преди време няколко американски оръжейни компании са
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Пореден шамар за „ЕМКО“, този път американски!

БЛИЦ научи, че преди време няколко американски оръжейни компании са отправили публични писма до български производители и търговци на ракетни снаряди, с въпроса дали имат бизнес връзки и дали купуват материали и взривни субстанции от компании, посочени в забранителния лист на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Фирмата на Гебрев (както и всяко нейно дъщерно дружество), попада на последното място в забранителния лист на Държавния департамент за търговия с оръжие.

„ ЕМКО “ е единствената оръжейна компания от България попаднала в този черен лист, наред с предприятия от Китай, Русия, Северна Корея, Судан, Сирия и Турция. Това на процедура значи, че американските ни сътрудници от НАТО считат „ ЕМКО “ за мощно компрометирана и ненадеждна компания, с която американските оръжейни сдружения имат възбрана да работят.

В момента „ ЕМКО “ е с лишен лиценз и в България, заради установените многочислени нарушавания на разпоредбите за пожарна сигурност и предпазване на военна продукция, което обаче не пречи на Емилиян Гебрев, макар че не отстранява пропуските, да принуждава служащите си да стачкуват. Гебрев се замеси и в скандалния опит за придобиване на „ Дунарит “, посредством прекачване на запорирани от страната акции в предприятието, поради което се снабди и с обвиняване от прокуратурата.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР