Блиц контролът днес е само с двама вицепремиери, председателят на

...
Блиц контролът днес е само с двама вицепремиери, председателят на
Коментари Харесай

Опозицията остро реагира на отсъствието на премиера от парламентарния блиц контрол

Блиц контролът през днешния ден е единствено с двама вицепремиери, ръководителят на Народното събрание ще насрочи особено съвещание за блиц, на което отсъстващите през днешния ден министър-председател и вицепремиери да дават отговор на настоящи въпроси. Това заяви при започване на пленарния ден ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. В залата са вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Днес в блиц контрола, поради неотложни задължения, няма да вземат участие министър председателят Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов и Калина Константинова. От опозицията възразиха против " осакатения ", съгласно тях, блиц надзор.

" Може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалния му празник, защото е деня на шегата и лъжата и има право да чества. Но, щяхме да го отпразнуваме дружно ", съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов подсети, че от неговата парламентарна група още при започване на седмицата се внесли предложение за чуване на министър-председателя за арестувания български транспортен съд на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че ще им отговори в границите на блиц-контрола в петък.

ГЕРБ-СДС, " Възраждане " и Движение за права и свободи настояха целият блиц надзор да отпадне през днешния ден и да вместо това да се организира идващия петък в наличието на всички членове на Министерски съвет, както изисква парламентарният устав.

" Какъв ще е този надзор на части? Ние сме се подготвили с въпроси за други хора. Ние имаме интерес да питаме министър председателят Кирил Петков ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

" Каква покруса се разиграва, в случай, че четири години никой не можеше да докара вашия министър председател Бойко Борисов тук , с цел да дава отговор на каквито и да е въпроси ", репликира Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

Междувременно участници в митинга на служителите на реда, които тази заран започнаха построяването на палатки пред Министерството на финансите (МФ), разгласиха в обществената мрежа фотоси с премиера Кирил Петков, на които се вижда по какъв начин той е спрял да поговори с тях. Според представители на СФСМВР срещата се е състояла тази заран.

Днес към обяд се чака палатките да са напълно построени и да бъде даден формален старт на митинга. Полицаите имат редица претенции, измежду които и актуализиране на заплатите. Към тях се причисляват и надзиратели от пандизите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР