БЛИЦ е най-посещавания и най-четен новинарски сайт през цялата седмица

...
БЛИЦ е най-посещавания и най-четен новинарски сайт през цялата седмица
Коментари Харесай

БЛИЦ е категоричният №1 на изборите за местната власт

БЛИЦ е най-посещавания и най-четен новинарски уебсайт през цялата седмица преди изборите за кметове и общински препоръки, в деня на самия избор и на идващия ден при разгласяването на резултатите. Това сочат настоящите данни от Гемиус.

Ето по какъв начин наподобява топ 10 на уеб страниците (не единствено новинарските) в България по дни през миналата изпълнена с политически пристрастености седмица:

21 октомври, понеделник



22 октомври, вторник



23 октомври, сряда



24 октомври, четвъртък



25 октомври, петък



26 октомври, събота - денят за размисъл преди изборите за локална власт 2019 година



27 октомври, неделя - денят на изборите за локална власт 2019 година



Топ 10 на уеб страниците в България в седмицата на изборите за локална власт 21 - 27 октомври 2019 година



Уточнение: Трябва да се знае, че неповторимите гости на седмична или месечна база се дефинират, откакто се изчистят посетителите от чужбина (обикновено те са към 1/5) и повтарящите се действителни гости, както и импресиите от прочетените от тях страници.

Тези преизчисления се вършат най-вече за информация на рекламодателите, с цел да им послужат при обмисляне на седмични или месечни акции. А дневни доклади са тези, които сочат какъв брой в действителност действителни гости влизат в даден уебсайт в съответния ден.

Така уебсайт, който има доста по-малко действителни посетители/потребители на дневна база, при месечния или седмичния доклад може да има малко повече неповтарящи се такива. Т.е. 10 души през целия месец може да са влезнали единствено един път в даден уебсайт, само че се регистрират като 10 действителни.

А други 10 души може да са влизали всеки ден в различен уебсайт, само че в доклада ще бъдат отново 10 действителни гости, а не 300, колкото са били действителните им влизания в уеб страницата през цялостен месец, да вземем за пример 30 х 10 = 300.

Това ясно се вижда от таблиците с данните по дни, в които действителните гости в БЛИЦ са най-малко със 100 - 200 хиляди повече от идващите в класацията осведомителни уеб сайтове.

И всекидневните, и седмичните и месечните доклади демонстрират и други основни преимущества на БЛИЦ.

Например:

- съответствие сред действителни гости и сбор визити в уеб страницата (Real users/ Visits). За БЛИЦ през изборната седмица то е 1:5,2, което значи, че всеки действителен клиент е влезнал в минимум 5 пъти през интервала. За 24chasa.bg, който е най-близо в класацията до БЛИЦ, този индикатор е 1:2,7 - съвсем двойно по-малко влизания на действителен клиент.

- съответствие на действителни гости и отворени/прочетени страници (Real users/Page views). За същата изборна седмица този индикатор за БЛИЦ е 1:20,3, което значи, че всеки действителен клиент е прочел най-малко 20 страници. А за 24chasa.bg е 1:5,9, т.е. 1 действителен клиент е прочел едвам по към 6 страници.

Данните демонстрират, че всеки един от непрекъснато растящият брой на читателите на БЛИЦ прави ежедневно голям брой визити в уеб страницата, тъй като постоянно открива в него най-актуалните вести и привличащи вниманието забавни четива.

Това се удостоверява и от данните за междинното време, което един действителен клиент прекарва в уеб страницата. През септември за БЛИЦ то е 1 час 8 минути и 26 секунди, а за 24chasa.bg - 19 минути и 31 секунди.

БЛИЦ продължава да усъвършенства всички тези индикатори, с цел да отговори на непрекъснато растящия интерес на многочислените си читатели. Ето и още малко статистика в тази тенденция.

28 октомври, понеделник - денят на оповестяването на резултатите от изборите за локална власт 2019 година



Ето и цялостната ранглиста Топ 30 единствено на новинарските уеб сайтове в България на първия тур от локалните избори 27 октомври 2019 година



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР