Блестящият пианистСимеон Гошевпристига в България от Виена, където живее и

...
Блестящият пианистСимеон Гошевпристига в България от Виена, където живее и
Коментари Харесай

Симфониета-Враца кани своите почитатели на концерт с романтична музика за пиано и оркестър

Блестящият пианистСимеон Гошевпристига в България от Виена, където живее и твори, за концертав градската зала на 12-ти май от 19.00ч.Ще го чуем в премиерата за Враца на емблематичнияКонцерт № 2 за пиано и оркестър в сол минорот Сергей Прокофиев, под диригентската палка на Христо Павлов.

В програмата на концерта на Симфониета-Враца„ Романтична мистичност “е включена и още една премиера, наСимфонична поема „ Воден дух “, оп. 107от Антонин Дворжак.

Билетитеза 12-ти майса в продажба в Билетен център " Гъбката " (до хотел " Хемус " ), тел. 0896718303, 0899827060.

Предлагат се и книжки с програмата на Симфониета-Враца до края на юни’23с подробна информация за гостуващите солисти, диригенти, включените в програмата творби и композитори.

Ето повече за известния музикант и креативната му кариера:

Симеон Гошев приключва пиано в Университета за музика и изпълнителски изкуства във Виена в класа на проф. Щефан Владар. Следва година при проф. Алън Вайс по стратегия „ Еразъм “ в Белгия, а през 2016г. получава магистърска степен с отличие от университета във Виена като студент на Олег Майсенберг и Лилия Зилберщайн. През 2021-ва приключва докторантура под управлението на проф. Борислава Танева в НМА „ П.Владигеров “.

От октомври 2021-ва година Симеон Гошев преподава пиано в Музикалния университет във Виена, където е учил по-рано. В последните 10-тина година живее във Виена, само че не не помни и България, където се връща на драго сърце за концерти и разнообразни планове.

Сред най-скорошните оценки на пианиста са: Първа премия в състезанието „ Bösendorfer “ във Виена 2019г., Втора премия в най-големия интернационален конкурс за пиано в България – „ Панчо Владигеров “ през юни 2019г., както и награди от състезанията Л. Яначек в Бърно, Чехия през 2017 и „ От Бах до джаз “, Атина/Париж през 2018 и други.

По време на следването си Симеон взе участие в майсторски класове на някои от най-големите имена в клавирното изкуство – Мишел Бероф, Оксана Яблонска, Тамаш Унгар, Арие Варди, Борис Берман, Клаус Хелвиг, Паскал Девойон и доста други.

Симеон има записи за БНР, Българска национална телевизия и Баварското Радио, концертни осъществявания в Стокхолм, Копенхаген, Хелзинки, Мюнхен, Виена, Залцбург, София, Белград и други Наскоро дебютира в една от новите зали на Мюзикферайн.

Предстоят му и още два концерта. Единият е клавирен рецитал с произведения от Л. Янечек. А другият концерт, на 9 юни, част от Летния фестивал, с произведения от Шуман, Брамс и Лист. След Виена, Симеон Гошев ще изнесе концерт в „ Royal Theatre “ във Варшава, „ Teatro Carlo Felice “ в Генуа, както и на Софийски музикални седмици в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР