Блестящите движения от багрите на Северното сияние озариха Кангерлусуак в

...
Блестящите движения от багрите на Северното сияние озариха Кангерлусуак в
Коментари Харесай

Снимка на седмицата: Сияен танц

Блестящите придвижвания от багрите на Северното зарево озариха Кангерлусуак в Гренландия тази седмица. Събитието бе следено на още няколко местоположения на север, измежду които и Аляска.

Смущенията в магнитосферата вследствие на слънчевите ветрове са повода за възникването на сиянието. Най-често то е в преливащи зелени или розови нюанси, само че не са изключени още алено, жълто, зелено, синьо и виолетово, написа ABC.

Местата, близки до Северния полярен кръг, са най-подходящи за наблюдаване на явлението. Сред тях са още Исландия, Канада, Норвегия Финландия и Швеция.

За Гренландия сиянието е всекидневно, само че нещата не стоят по същия метод, когато става дума за климата. Островната страна означи една от най-тежките години на размразяване на ледовете, откогато се води статистика. Изследователи от Дания пресметнаха, че през юли тази година се е стопило такова количество лед, задоволително да покрие целия американски щат Флорида с 5 см вода.

Наблюденията идват след последния отчет на Организация на обединените нации за световното стопляне, в който се показва, че ускоряването на промените на климата води до увеличение на рисковите метеорологични феномени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР