Блесинг Окагбаре и Дивайн Одудуру обжалваха решението си за отстраняване

...
Блесинг Окагбаре и Дивайн Одудуру обжалваха решението си за отстраняване
Коментари Харесай

От Нигерийската федерация на косъм да провалят участието на 2 от звездите си в Доха

Блесинг Окагбаре и Дивайн Одудуру апелираха решението си за премахване от Световното състезание по лека атлетика в Доха поради отсъствие на старта на 100 метра при мъжете и дамите и ще могат да вземат участие на 200 метра и в щафетите на 4 по 100 метра. Двамата спринтьори разкритикуваха националната си федерация за това, че ги е декларирала в дисциплини, в които не са възнамерявали да вземат участие. Те разясниха, че са уведомили авансово своята федерация, че нямат желание да започват на 100 метра.

“Това не е първият път, когато вършат нещо сходно. Те се отнасят като на Африкански игри и национални шампионати, само че това не е Африка. Ние не бягаме на национално състезание. Хората тук одобряват разпоредбите съществено. Това е неверно. Това е некадърно. Чувствам се като че ли те ще провалят моето международно състезание. Не знам какъв брой още ще имам. Аз съм на 30”, сподели Окагбаре в изявление за АП.

Тя показа също по този начин, че е провела телефонен диалог с президента на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) Себастиан Коу, който я е уверил, че схваща обстановката и казусът й ще бъде прегледан още веднъж.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР