Блаой Иванов - Багата загуби с единодушно съдийско решение (27-30,

...
Блаой Иванов - Багата загуби с единодушно съдийско решение (27-30,
Коментари Харесай

Багата загуби за четвърти път със съдийско решение в UFC

Блаой Иванов - Багата загуби с единомислещо съдийско решение (27-30, 28-29, 28-29) от Марчин Тибура завръщането си в осмоъгълника на UFC. За страдание, нашият топ ММА войник имаше очебийно преимущество във втория рунд, само че в третия беше следен на земята в 4:58 минути от времетраенето. Така равностойният първи рунд се оказа решителен за крайното решение на съдиите, които очевидно взеха решение да дадат преимущество на по-разнообразните комбинации на поляка.

Така Багата към този момент е със съответствие 3 победи и 4 провали в UFC, като има още две борби от сегашния си контракт с най-силната ММА организация в света. Той обаче евентуално ще изпадне от топ 15 на ранглистата на кандидатите в тежка категория.

Тибура пък надлежно евентуално ще се вмести по-нагоре в топ 10 на “кралската ” дивизия, като към този момент има седем триумфа в последните си осем UFC борби.

Тибура беше този, който първи опитваше офанзиви в началните 60 секунди на борбата, само че без никакъв триумф. Двамата бойци бяха очебийно внимателни, евентуално от почитание към силата на противника. Багата стартира да загражда съперника преди приключването на втората минута и нанесе първите си попадения с композиция от ляво-дясно кроше. Тибура опита с повече техники да изтласка българина, само че контриращите крошета на Иванов вършеха добра работа.

За страдание, дясно кроше на поляка разклати за секунда най-хубавия ни ММА войник, само че той се окопити бързо и компенсира с офанзиви на собствен ред. Ляво-дясно кроше на Благой и още един опит за такава композиция реализираха мощен свършек на рунда за българина.

В ъгъла на поляка му обясниха, че евентуално е изгубил първата част и ще би трябвало да се постарае да завоюва идващите два рунда. Тибура водеше с 20:11 в значимите удари след първите пет минути борба, като всичките на българина бяха пласирани в главата.

Страховен ляв овърхенд на Багата сложи чудесно начало на втория рунд, което предизвика противника да отговори с ляв прав в задачата. Полякът стана жертва на още две контраатаки на Иванов, който усилваше попаденията в сметката си, въпреки те да не бяха с оптималната мощност. Тройна композиция на българина бе прекратена от кик в слабините, след който Благой получи няколко секунди за възобновяване.

Багата разклати съперника си с ново ляво кроше и продължи с подчертаното си преимущество в рунда. Тибура вкара кик, след който двамата се впуснаха в тежки замени в последната минута. Чудесни две офанзиви в тялото бяха допълнени от дясно-ляво кроше в актива на Багата за завършек на втората част.

Тибура стартира с изненадващо срутване и сложи цялата си тежест върху гърба на българина. Полякът натисна в решетката и пласира мощно дясно кроше в главата, след което изолира крайници му и опитва да вземе гърба. Иванов се отбрани майсторски и се опря на клетката, само че трябваше да внимава за тежкия граунд-енд-паунд на съперника. Тибура залагаше на надзор и вкарваше по някои “чукове ”, а след приплъзване за малко не хвана Благой в капан. Полякът обхвана с крайници и ръце Багата в тил, само че българинът най-малко му беше прихванал лявата ръка и не беше в заплаха от душене.

30 секунди преди края реферът Марк Смит прикани поляка към интензивност, а Багата се изправи тъкмо две секунди преди последния гонг. Полякът несъмнено завоюва третата част, а всичко зависеше от мнението на съдиите за първия рунд. За страдание, в него те явно са дали желанията си за Тибура и на него беше присъдена успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР