Благой Иванов - Багата спечели драматично първата си битка в

...
Благой Иванов - Багата спечели драматично първата си битка в
Коментари Харесай

Багата се завърна с победа в UFC


Благой Иванов - Багата завоюва трагично първата си борба в UFC от над две години насам. Българският войник завоюва с единомислещо съдийско решение (29:28, 29:28, 29:28) против Рожерио де Лима на UFC 274 и зарадва почитателите на ММА у нас.

След като в предходните си борби имаше спорни отсъждания от съдиите и доста близки записани загуби, този път Багата получи нужния подтик в първия си дуел от четирите в новия му контракт с най-голямата ММА организация. Той към този момент е със статистика 3 победи и 3 провали в UFC.



Де Лима пробваше всевъзможни кикове през цялото време, а най-после нацели Багата в слабините и се наложи лека пауза, с цел да може българинът да се съвземе. След този миг бразилецът се впусна напред с комбинации от леви и десни крошета, които не откриха задачата. Дясно кроше в главата на Багата при 2:50 минути преди края се очерта като най-опасното осъществяване на Лима. Иванов бе вкарал противника си в клинч край клетката в края на първия рунд, само че без да направи нищо значително в него, като упражнението се повтори при започване на втората част.

Две следващи леви крошета на българина съживиха публиката в залата, а след това двамата започнаха да вършат замени и да се разклащат, изразходвайки сила. Бразилецът като че ли получи по-тежките удари в рунда и стартира да диша много по-тежко, а две минути преди края двамата се отдадоха на клинч.



Багата вкара ляв прав и дясно кроше, които предизвикаха бразилеца да търси избавление с клинч при започване на последните 5 минути. Българинът беше притиснат до оградата, само че опита да реализира гилотина, която обаче не се получи и реферът разтърва бойците. Битката се организираше напълно до оградата и Иванов съумя да се превърти и да притисне съперника си, нанасяйки някой и различен удар. Очевидно бе, че и двамата нямаха доста сили за последните две минути и разменяха единични крошета, търсейки нокаут. Багата въпреки всичко нанесе две положителни попадения, само че Де Лима реализира тейкдаун в последните секунди, въпреки и да не се възползва от него и единствено да беше изправен след сирената.

В края на срещата статистиката показваше 65:45 значими попадения в интерес на бразилеца, само че все пак съдиите отсъдиха единомислещо за Иванов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР