Благой Иванов - Багата ще се изправи в съдбоносен мач

...
Благой Иванов - Багата ще се изправи в съдбоносен мач
Коментари Харесай

Багата: Трябва да уморя Черния звяр

Благой Иванов - Багата ще се изправи в предопределен мач против Дерик Люис - Черния звяр на 2 ноември в именитата зала " Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк (САЩ). 3-рундовата борба от тежка категория ще бъде четвъртия дуел за българина в UFC. Срещата ще бъде излъчена директно по " Макс спорт 2 ".
Преди броени дни Багата навърши Христовата възраст. Специално за читателите на " България Днес " Иванов разкри детайлности от подготвителния си лагер.

- Благой, по какъв начин минава вашата подготовка и подготвен ли сте за най-важния конфликт във вашата кариера?
- Готвя се с няколко доста положителни бойци. Сред тях е Джош Копланд, против който имах мач. Тук е Рой Нелсън и още две момчета. С българина Наско Джамбазов също вършим спаринги. Краят на лагера се вижда. Всичко протече обикновено. Може да се каже, че съм подготвен за борбата. Ще забележим какво ще се случи на 2 ноември.
- Защо упражнявате в Лас Вегас, а не в Сан Хосе, където бяха предходните ви лагери?
- Моят треньор Хавиер Мендес беше дружно с Хабиб Нурмагомедов в Абу Даби и Русия. Бившият първенец на UFC в тежка категория Даниел Кормие, с който всекидневно упражнявам, има травма на ръката. Кейн Веласкес мина към кеча и към този момент се готви в други зали. Това е една от аргументите. Мендес сега е при мен в Лас Вегас.
View this post on Instagram
@akajav #ufc244#msg

A post shared by Blagoyivanov (@blagoyivanovmma) on Oct 19, 2019 at 11:05pm PDT

- Подготвили ли сте изненади за Дерик Люис?
- Готвим всякакви неща. Наблягаме повече на багра в стойка. Трябва да уморя Черния звяр. Ще забележим по какъв начин ще тръгне срещата. Готов съм да покажа битка на земята.
- Вашият противник Даниел Кормие довърши Дерик Люис точно на земята. Той даде ли ви съвет?
- Не сме говорили задълбочено. Когато разбрах, че ще играя с Люис, Кормие по това време се готвеше за Стипе Миочич. Каза ми, че в случай че го смъква на земята още в първия рунд, ще се улеснят много нещата.
- Трите ви мача в UFC завършиха по точки. Имате ли желание по-рано да довършите Люис?
- Обичам да доправям съперниците, само че не всякога става. Когато двама състезатели са на високо равнище, е по-трудно. В тежка категория в никакъв случай не се знае. След като изгубих от Жуниор дос Сантос, бях внимателен против Бен Ротуел. В срещата с Тай Туиваса демонстрирах част от моята игра. Ще се опитам да довърша Дерик Люис.
- Кой е по-опасен, Жуниор Дос Сантос или Дерик Люис?
- И двамата са рискови. Дерик Люис не е за подценяване. Има доста тежък удар. Ако пропуснеш даже едно попадение, непосредствено губиш цялата среща. Нека да мине този мач и ще ви кажа кой е по-опасен.
- Ако сравните вашето положение с предходните ви три мача в UFC, в каква форма се намирате?
- Доста добре съм към този момент. Набирам инерция. Определено съм най-добре спрямо предходните мачове. Имах много време да се приготвя. Продължавам да смъквам килограми. Със сигурност ще бъда по-лек от Люис.
- Ще се биете в " Медисън Скуеър Гардън ", място, където митове като Мохамед Али са писали история. Има ли спомагателна тръпка от този факт?
- За мен ще е огромно наслаждение. Това е Меката на бойните спортове. Всеки има предпочитание да покаже какво може. Горд съм с този факт. Ще дам всичко.
- При победа на какъв брой мача сте от борбата за купата?
- Ще се доближа много, в случай че печеля. Вероятно ще би трябвало още един мач да изиграя преди опция да се изправя за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР