Благоустрояването на дворните площи в детска градина Младост“ ще бъде

...
Благоустрояването на дворните площи в детска градина Младост“ ще бъде
Коментари Харесай

Благоустрояват двора на детска градина „Младост“ в Габрово с 350 816 лв.

Благоустрояването на дворните площи в детска градина „ Младост “ ще бъде осъществено по „ Красива България “. Решението е на Управителния съвет на програмата от 5 февруари 2021 година
Общата стойност на плана е 350 816 лева Безвъзмездната дотация е 119 979 лева, а останалите средства са от общинския бюджет. Обектът беше предлаган за финансиране през последните две години.
Предвидено е отделяне на пет тематични площадки за игра, люшкане, пързаляне, въртене, клатене, бранене на равновесие, катерене, учене и други. Включено е обзавеждане със уреди, настилки, паркова мебел.
 Нова планетарна система купува обсерваторията в Габрово Нова планетарна система купува обсерваторията в Габрово
Нова планетарна система купува обсерваторията с планетариум в Габрово. Единственият претендент да извърши поръчката е италианската компания...
Ще бъдат инсталирани LED лампи и система за видеонаблюдение, които в този момент липсват, както и облагородяване на прилежащите пространства.
Към момента в двора на детското заведение има 18 уреди, които не дават отговор на наредбата за сигурността на площадките за игра. Идеята е цялостното възобновяване да бъде в два стадия заради неспособност за обезпечаване на нужния финансов запас. Заложените действия са за първия стадий от осъществяването.
Съгласно Националния проект за деяние по заетостта през 2021 година част от служащите на обекта би трябвало да са безработни, за които ще бъдат основани краткотрайни работни места. Мярката подкрепя регистрирани в бюрата по труда лица посредством образование в региона на архитектурата и строителството, опазването на здравето и обществените услуги.
Справка в регистъра на план „ Красива България “ сочи, че в акция 2021 година са подадени общо 97 оферти, като са утвърдени 53. Предстои сключване на съглашение с Министерството на труда и обществената политика. Срокът за осъществяване е до края на месец ноември тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР