Благотворително събитие в помощ две момченца - Гоги (на 8

...
Благотворително събитие в помощ две момченца - Гоги (на 8
Коментари Харесай

Благотворително събитие събра 40 000 лв. в помощ на две момченца с аутизъм

Благотворително събитие в помощ две момченца - Гоги (на 8 години) и Ради (на 6 години) провежда фондация “Нашият дом е България ". Двете деца са с диагноза аутизъм и не могат да приказват. За да се усъвършенства положението им, имат потребност от преливки на костен мозък отвън България, а цената на една процедура е 20 000 лева Те не са просто две български деца – те са носители на вярата, че с общи старания и религия всички ние можем да сътворим положително. 

" Наистина, какъв брой въздигащо и осмислящо живота е да помогнем безплатно “ – обърна се към гостите на събитието арх. Пламен Пламенов Мирянов – подстрекател, уредник и продуцент на събитието, както и създател и идеолог на Фондация " Нашият дом е България “. 

И добави: " Поетът Владимир Башев написа: " Ако няма какво дадем на света, защо сме родени “. Ние не щем, нито славата, ни участта на огромните гении… И дано най-много Словото Божие като житно зрънце да падне на добра почва и да се резервира - да поникне в нашите сърца, да израсте в хубав клас, като принесе многократен плод с самообладание “. 

" Днес е нужен от ден на ден духът на благостта, състраданието, милостта, дълготърпението, прошката и широкосърдието “ – сподели още в словото си арх. Мирянов и цитира Св. Апостол Павел с думите: " А благотворителността и щедростта не забравяйте, тъй като такива жертви са благоугодни Богу “.

Колеги, другари и съидейници на фондация “Нашият дом е България " се сплотиха към идеята и с общи старания събраха сумата от 40,000 лв..

На търг бяха препоръчани картини и фотографии от български автори; топка, подписана от " златните девойки “ на България; книги от Георги Бърдаров, обезпечени от издателство “Мусагена ".  Гостите имаха опция да дарят сума по собствен избор, както и да закупят билети за лотария със специфични дарове от сътрудниците на събитието. Събраните средства - по 20 000 лв. за всяко дете - ще дадат опция Гоги и Ради да получат по една преливка на костен мозък - дребна, само че значима стъпка към по-пълноценен живот за двете деца и фамилиите им.

Програмата на събитието, режисирано от арх. Пламен Пламенов Мирянов, с водещи Галина Димитрова и Ники Кънчев, който е до Гоги и Ради отдавна, включваше: прочит на слово от Свещеното Писание, музикални осъществявания на типичен пиеси от квартет “Quarto ". Ансамбъл “Българе " с началник Христо Димитров и реализатори от отбор “Филип Кутев " обогатиха програмата с национални песни и танци. 

" Обещах си да не назовавам Гоги и Ради " аутисти “. Те са просто деца. Наши деца. И ние сме длъжни да се погрижим за тях “, уверен е Ники Кънчев. Самият той интензивно, към този момент повече от година, поддържа двете момчета и фамилиите им, като разпространява идеята им по всички вероятни способи. “Кръгът на Доброто, както го назовавам аз, се задвижи още веднъж ", сподели известният тв и радио водещ.

Големите герои се споделят Гоги и Ради, само че вечери като тази ни напомнят, че всички можем да бъдем герои - за някого, от време на време.

Ако желаете да ги подкрепите и вие, можете да го извършите на следните дарителски сметки:

Дарителска сметка Ради:

IBAN: BG89 BPBI 7947 1062 5989 01

Габриела Велизарова Георгиева

В изгода за Ради

Дарителска сметка Гоги:

IBAN: BG97 UBBS 8002 1019 5125 50

Георги Димитров Русев

В изгода на Гоги

Фондация " Нашият дом е България “ е организация с нестопанска цел, учредена на концепцията за разпространение и запазване на християнските полезности, хубостта, културата, традициите и историята на България. Вижте плановете й на www.ourhomebulgaria.com
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР