Благотворителните организации се страхуват, че хората с увреждания могат да бъдат принудени да работят от вкъщи поради промените в обезщетенията

...
Той каза на Commons, че всеки пети човек, смятан за
Коментари Харесай

Той каза на Commons, че всеки пети човек, смятан за твърде болен, за да работи, иска да има работа, добавяйки нарастването на надомната работа, откакто пандемията отвори повече възможности за кандидатите за болест и увреждания „да започнат, останат и да успеят в работата си“.

Благотворителните организации обаче предупредиха, че промените могат да принудят хората да работят, когато не са достатъчно добре, и да ги направят по-болни.Изображение: Секретарят по труда и пенсиите Мел Страйд

Г-н Страйд каза, че правителството обмисля промени в оценката на работоспособността, тестът, целящ да установи доколко увреждане или заболяване ограничава нечия работоспособност.

Те включват актуализиране на категориите, свързани с мобилността и социалното взаимодействие, отразяващи подобрената подкрепа на работодателите през последните години за гъвкава и надомна работа - и минимизиране на риска тези проблеми да създават проблеми на работниците. Те също така включват предоставяне на „персонализирана подкрепа“ за онези, за които е установено, че са способни да работят.

Г-н Страйд каза: „Оценката на работоспособността не отразява как някой с увреждане или здравословно състояние може да може да работи от вкъщи , но знаем, че много хора с увреждания правят точно това.

„Нашите планове включват отчитане на факта, че хората с проблеми с мобилността или които страдат от тревожност на работното място имат по-добър достъп до възможности за заетост от нарастването на гъвкавите и домашна работа."

Министърът от кабинета добави, че промените няма да засегнат тези в края на живота си или със сериозни обучителни затруднения или увреждания.

Консултацията ще продължи до 30 октомври , а министрите се надяват предложените промени да влязат в сила до 2025 г. - така че чак след следващите общи избори.

Прочетете още новини от Обединеното кралство:
Последните думи на пилот на хеликоптер преди катастрофата
Руската група Вагнер ще бъде обявена за терористична организация

„Ако хората са в състояние да работят и получават обезщетения, тогава е правилно да очакваме от тях да търсят работа и да работят“, Г-н Страйд каза по-късно пред репортери.

Попитан дали промените са насочени към намаляване на бюджета за социални помощи от £26 млрд., той каза: „Няма смисъл да харчим пари, за да държим хората на помощи, ако те могат да работят и да се възползват от работата . И наистина в много случаи искат да работят."

„Система, която се проваля на болни хора и хора с увреждания"

Джеймс Тейлър, изпълнителен директор на стратегията в благотворителната организация за равенство на хората с увреждания Scope, каза : „Притесняваме се, че тези предложения в крайна сметка ще принудят огромен брой хора с увреждания да търсят работа, когато не са достатъчно добре, което ще ги направи още по-болни. Ако не отговарят на строги условия, обезщетенията им ще бъдат спрени. В хватката на кризата с разходите за живот това може да бъде катастрофално.“

Сара Уайт, ръководител на политиката в националната благотворителна организация за хора с увреждания Sense, предупреди, че плановете могат „да причинят огромно безпокойство на хората с увреждания в цялата страна ".

Секретарят по работата в сянка и пенсиите Лиз Кендъл описа предложенията като „бърникане по ръбовете на една неуспешна система".

Тя каза: „Ако пуснете своята NHS в земята за 13 години и оставете списъците с чакащи за физическо и психическо здраве да скочат, ако не успеете да реформирате социалните грижи, за да помогнете на хората, които се грижат за близките си, и ако единствената ви цел е да се опитате да спечелите политически точки, вместо да реформирате системата, за да се разболеете и хората с увреждания, които могат да предоставят помощта, от която наистина се нуждаят, в крайна сметка се оказвате в бъркотията, която имаме днес.

„Система, която проваля болните хора и хората с увреждания, която проваля данъкоплатците и проваля страната ни като цяло. Великобритания заслужава много по-добро от това."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР