Благотворителната кампания “Изплети топлина“ в момента е в разгара си

...
Благотворителната кампания “Изплети топлина“ в момента е в разгара си
Коментари Харесай

Доброволци плетат шалове, шапки и ръкавици за бездомни

Благотворителната акция “Изплети топлота “ сега е в разгара си и има една цел “да подари топлота на небогати и бездомни хора “, като ги прегърне с топъл шал, шапка, ръкавици и топли чорапи.

През зимните месеци бездомните хора получават заслон единствено през нощта и прекарват целия ден на открито, по тази причина за тях съпричастно се грижат доброволците с заложба да плетат.

Топлите аксесоари се раздават в спешните центрове.

“Изплети топлота тази година е извънредно сполучлива. Тя продължава да тече и сега и ние към момента получаваме топли шапки, шалове и ръкавици от цялата страна, по тази причина данните които имам не са дефинитивни “, сподели пред БНР Маргарита Соколова, която е един от уредниците.

“Но това, което мога да кажа, че сега сме надхвърлили 2000 топли шапки, шалове и ръкавици и започнахме раздаването в спешните центрове в страната, в публичните трапезарии и предпазените жилища. Смятаме, че ще успеем да доближи до всички спешни центрове и до всички хора, които имат потребност от тази топлота “, разясни още тя и добави – “миналата година успяхме да стоплим над 2000 индивида. А за цялостното битие на акцията над 8000 хиляди са получили топла прегръдка във тип на шапки, шалове и ръкавици “, сподели още тя.

“До средата на януари ние ще събираме всичко, което хората са успяли да изплетат и надлежно ще раздаваме, а пунктовете ни за приемане на плетива са в град София в кв. Лозенец, бул. Пейо Яворов 22 и бул. Мадрид 7 “, изясни Соколова. Разбира се хората, които са от разнообразни райони на страната могат да погледнат във фейсбук страницата на “Изплети топлота. Има лист с районните координатори за съответните градове, които също могат да одобряват техните плетива.

Източник: Frognews

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР