Благотворителен концерт Заедно за Украйна ще се състои на 28

...
Благотворителен концерт Заедно за Украйна ще се състои на 28
Коментари Харесай

Благотворителен концерт Заедно за Украйна ще се състои в Народния театър

Благотворителен концерт " Заедно за Украйна " ще се състои на 28 март в Народния спектакъл, оповестяват от БНР - уредник, дружно с Българска национална телевизия и Народния спектакъл. Трите институции подемат акция в поддръжка на потърпевшите от войната.

Събитието е под патронажа на президента Румен Радев, оповестяват още от БНР.

Специален посетител на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която към този момент е част от екипа на Държавна опера в Стара Загора, ще извърши " Писмото " на Татяна от " Евгений Онегин " по стихове на Александър Пушкин и музика на Пьотър Чайковски.

В благотворителния концерт ще взе участие също биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА " Проф. Панчо Владигеров ". Гост-диригент ще е Любомир Денев-син.

Програмата на концерта ще предложи музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски-син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски-Корсаков. На финала ще прозвучат " Сакрални концерти " на Дюк Елингтън в акомодацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „ Заедно за Украйна “ ще бъде излъчен по всички национални и районни стратегии на Българското национално радио на 28 март, понеделник, от 19:00 ч. и в ефира на Българска национална телевизия 1 на 3 април, неделя от 21:00 ч.

Събраните средства от къс номер 1466 (на стойност 1 лева.), дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на потърпевшите от войната.

Банкова сметка е Български Червен кръст, Уникредит Булбанк АД, BG23UNCR76301077778563, UNCRBGSF (За потърпевшите от спора в Украйна). Дарения може да се вършат и онлайн през страницата на БЧК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР