Благотворителен концерт за подпомагане на дейността на Народно читалище Проглед“

...
Благотворителен концерт за подпомагане на дейността на Народно читалище Проглед“
Коментари Харесай

Виртуозен концерт в подкрепа на пловдивското читалище „Проглед“

Благотворителен концерт за подкрепяне на активността на Народно читалище „ Проглед “ се състоя в Пловдив. Събитието се организира в културен център „ Тракарт “ и събра другари на читалищната активност от града.
В концерта взеха присъединяване Иван Кабамитов – баритон, Христина Венчева – сопрано, Никола Николов – виолончело, Филип Маджаров и Велислава Стоянова – пиано, които извършиха виртуозно произведения на Рахманинов, Шуберт, Хендел, Фазил Сай. На финала на програмата Любчо Бекирски и Костадин Бекирски извършиха творби на Джордж Гершуин и Луис Армстронг.
За да поддържат сътрудниците си, на концерта участваха и представители на едно от най-старите читалища в Пловдив – НЧ „ Иван Вазов-1904 “, които бяха и едни от уредниците на събитието. НЧ „ Проглед “ получи поддръжка и от шефа на културен център „ Тракарт “ Георги Иванов, както и от клуб „ Космос “, Фондация „ Духовна вълна “ и доста други.
Благотворителният концерт постави алегорично начало на дарителска акция, която цели набирането на финансови средства и материални активи за възобновяване на покрива и благоустрояване на втория етаж на постройката, в която се обитава НЧ " Проглед ". Тя е на улица " Мортагон " в Пловдив.
По указател читалищата в Пловдив са над 30. Те развиват сериозна културна активност, като доста от тях бяха съществени участници в събитията от календара на Пловдив – Европейска столица на културата. Малцина знаят, че националните читалища в България са вписани в регистъра на ЮНЕСКО за запазване на положителните практики за запазване на нематериалното културно завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР