Благотворителен концерт За деца от деца“ с участието на млади

...
Благотворителен концерт За деца от деца“ с участието на млади
Коментари Харесай

Благотворителен концерт във Велико Търново набира средства за лечението на деца от града

Благотворителен концерт „ За деца от деца “ с присъединяване на млади гении от детските градини, учебните заведения, музикалните, танцовите и театралните школи ще се организира от 18 часа във Великотърновския спектакъл. С него в старопрестолния град се слага началото на акция за добротворчеството и подкрепяне на фамилиите на тежко заболели деца от Велико Търново.  Желание за безплатно присъединяване са декларирали десетки детски обединения, уточни Румен Петров, шеф на Младежкия дом в града.

Важното е да съберем хора, които имат положителни планове и желаят да оказват помощ на съгражданите си.

Общественици, актьори, интелектуалци и публицисти от Велико Търново се сплотиха и взеха решение да стартират акция на добротворчеството. Първата самодейност е благотворителния концерт довечера, изясни ръководителят на Регионалния съвет на Конфедерацията на самостоятелните синдикати Иванина Янева.

Целта на цялото това събитие е в действителност да изразим нашата гражданска позиция и да бъдем съпричастни към в последно време зачестилите случаи на болни деца, деца в потребност и нашата съществена цел е ние да подпомогнем техните фамилии.

Инициативата за регулярна дарителска акция в поддръжка на болните деца на Велико Търново се поддържа и от ръководителя на Общински съвет Венцислав Спирдонов.

Много значима част от гражданското общество е доброволството и добротворчеството. Естествено, че страната е най-важният фактор, който би трябвало да оказва помощ на тези деца, само че ние като гражданско общество би трябвало да сме постоянно до тях както финансово, по този начин и морално. За тях е доста значимо да усещат поддръжката от обществото, да усещат, че ние можем да оказваме помощ по някакъв метод. Това мероприятие би трябвало да е началото от акция от мероприятия за добротворчество във Велико Търново.  

Ако задачата на благотворителната акция се реализира, сходни концерти могат да станат традиция, с която да се набират средства, които да се съхраняват във фонд за незабавно финансиране на лекуване за обещано болно дете, споделят уредниците на поредицата от благотворителни концерти „ За деца от деца “ в остарялата столица. От началото на ноември деца и родители от детските градини и центровете за работа с деца във Велико Търново създават картички, които против цена от 5 лв. ще бъдат входен билет за детския театър, уточни Йорданка Велкова, шеф на детската градина „ Иванка Ботева “.

Децата ще бъдат съпричастни и по този метод ще се възпита в тях възприятие на съчувствие и помощ на хората, които са в неволя. Те ще знаят, че с помощта на техния труд се събират средства за децата в риск. 

Другата страна на тази концепция е да дава уроци по обществена отговорност на децата, които развиват своите гении и умения. Валентин Тодоров - един от младите великотърновски гении в благотворителния концерт, показа:

Обичаме да оказваме помощ на дребните деца. Надяваме се с този концерт да съберем повече пари.

Преди концерта във фоайето на театъра във Велико Тръново ще има благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат преведени по три банкови сметки, открити за незабавно лекуване на деца и младежи от Велико Търново.  Тъй като основателите не са съдружие, средствата ще бъдат разпределени по равно в трите сметки посредством благотворителния фонд „ Проф. доктор Желязко Христов “.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР