Благотворителен коледен базар започва на 8 декември (петък) в градинката

...
Благотворителен коледен базар започва на 8 декември (петък) в градинката
Коментари Харесай

Благотворителен коледен базар започва този петък в центъра на Варна | Събитието ще продължи близо месец и носи много празничен дух и забавления за малки и големи

Благотворителен коледен базар стартира на 8 декември (петък) в градинката до Община Варна . Събитието ще продължи до 27 декември и ще радва поданици и посетители на града с празнична композиция от вкусна храна, сгряващи питиета, ръчно направени творения и богата музикална стратегия.

„ Българската Стрийт Фууд Асоциация ” - уредник на „ ”, „ Фермерски Пазар - Варна и “Spirit Of Rock ” - Сдружение с нестопанска цел “Клуб на варненските музиканти ” сплотяват напъните си за осъществяване на концепцията за трета поредна година. Базарът се организира с поддръжката на Община Варна и под патронажа на кмета на Варна - господин Благомир Коцев.

Тазгодишната благотворителна самодейност на базара е обвързвана със събирането на средства в поддръжка на учебното заведение за деца с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов ”.

В събитието се включват редица стрийт фууд актьори със страхотни кулинарни изкушения, парещ шоколад, греяно вино, мурсалски чай и други наслаждения! Сред тях ще бъде и талисманът на събитието - началник Филип Спасов, който ще участва с цели два кулинарни щанда - La Maison Du Wurst и Принцеса Бар, които ще предложат многообразие от месни изкушения, както и съвременен прочит на обичаната на всички храна от детството - принцесите. Очаквайте и няколко кулинарни работилници за деца, водени от началник Спасов.

„ Вкусът на положителното дело е неудържим и остава вечно. Хубаво е, че варненци намират време и предпочитание да оказват помощ. Нашата задача е да доставим незабравимо Коледно въодушевление на нашите гости и да напомним, че в основата на всеки празник стои топлината и вниманието, което даваме на тези, които най-силно се нуждаят от нея. Заповядайте да си хапнем вкусно и да се забавляваме дружно! ” - показа Филип Спасов.

Друг акцент в кулинарната стратегия ще бъде Венци Узунов - хазаин на Ферма „ Шопар, Бик и Щука ” и неговият екип, които ще предложат обичайни и апетитни мезета, подобаващи за зимните дни.

На Коледния базар ще може да откриете и качествени хранителни артикули и козметика от локални производители и участници от Фермерски Пазар - Варна, както и ръчно направени творения от разнообразни майстори и създатели.

По време на събитието са планувани забавни арт работилници с благотворителна устременост, където дребни и огромни ще могат да украсят домашни меденки, да изработят кукерски маски, празнични украшения от рециклирани материали и красиви коледни дарове. Социални предприятия, работещи с деца със усложнения също ще имат благотворителни начинания, които разрешават на децата да се изявят и да се социализират в обществото.

Уютната атмосфера ще бъде допълнена от доста музика и забавление.

Програмата изобилства от осъществявания онлайн от познати рок и поп актьори и групи, както и от концерти на детски и младежки обединения. В неделя ( 10 декември) от 18:30 часа ще се състои и благотворителна хоротека с присъединяване на Фолкорен Танцов Клуб „ Еньовче ” - Варна, в която всеки може да се включи.

Повече настояща информация за Благотворителния коледен базар ще откриете във фейбук страницата на.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР