Благотворителен базар, организиран от доброволци на БЧК в Русе, ще

...
Благотворителен базар, организиран от доброволци на БЧК в Русе, ще
Коментари Харесай

Благотворителен базар на БЧК ще помага на пострадали деца при ПТП


Благотворителен базар, проведен от доброволци на БЧК в Русе, ще набира средства за деца, потърпевши при произшествия. Това заяви специалистът на организацията Десислава Дивчева. Той се прави за трета поредна година, като при предходните акции са били събрани към 3000 лева, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Базарът, който ще стартира на 15 декември, ще бъде ситуиран пред Съдебната палата. Той ще включва ръчно направени творби, направени от доброволци на БЧК, от хора от клубове в жк „ Дружба “ и селата Тетово, Красен, Табачка, Щръклево, Ценово, от децата от първи клас в учебно заведение „ Йордан Йовков. Има и лични дарения, предопределени за базара. „ Хората ще могат да си купят коледни сурвакници, които са типични за празника, доста картички, творби, направени в техниката декупаж, карвинг свещи и други Възрастните дами от селата Щръклево, Ценово и Красен са изплели ръчно терлички, шапки, шалове и ръкавици, защото по този начин се усещат потребни, а и умеят да плетат “, показа доброволката Станимира Илиева.

През 2015 година и през 2016 година са подкрепени по 4 деца. Макар броят на претендентите да е бил по-голям, единствено тези родители са подали всички нужни документи, прецизираха от БЧК-Русе. „ Средствата се употребяват за рехабилитация, импланти, процедури, нужни за възобновяване на тези деца. „ Българите постоянно се отзовават, когато става дума за добра идея, а изключително за деца са доста дружелюбни “, разясниха от БЧК-Русе

Благотворителният базар ще продължи до 23 декември. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР