Благородна Макева е родена на 29 март 1976 година в

...
Благородна Макева е родена на 29 март 1976 година в
Коментари Харесай

Пловдивчанка с опит в системата ще ръководи МВР

Благородна Макева е родена на 29 март 1976 година в град Пловдив. През 1998 година приключва компетентност „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ в Академията на Министерство на вътрешните работи. След това постъпва като действен служащ в бранш „ Криминална полиция “ на 8 РПУ в София.

През 2002 година приключва компетентност „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ още веднъж в Академията, а през 2003 година и право в Пловдивския университет. От 2005 година е юрист в Дирекция на Национална работа „ Полиция “. От 2007 година е лекар по „ Организация и ръководство отвън сферата на материалното произвеждане (вътрешен ред и сигурност) “. Била е поредно старши и основен юрист в Генерална дирекция „ Полиция “. От 2009 година е шеф на бранш „ Правно-нормативно обслужване “ при Главна дирекция „ Криминална полиция “, а по-късно е шеф на бранш „ Правно-нормативно обслужване и тъжби “ при Главна дирекция „ Национална полиция “. През 2015 година е назначена за заместник-директор на Главна дирекция „ Национална полиция “. Отговаря за отделите „ Разследване “, „ Методическо управление на активността по следствието “, „ Икономическа полиция “ и секторите „ Експертно-криминалистическа активност “, „ Международно съдействие и интернационалните планове “, „ Правно-нормативно обслужване и тъжби “ и „ Обществени поръчки “.

През първото председателство на България на Съвета на Еврпейския съюз управлява един от подготвителните органи – Работна група „ Правоприлагане “, която се занимава с въпроси на законодателните действия, както и на трансграничната полицейска активност и обвързваните с тях оперативни аспекти.

През годините старши комисар Макева е била хоноруван учител в Академията на Министерство на вътрешните работи („ Разследване на закононарушения “) и в СУ „ Климент Охридски “ („ Правни и полицейски аспекти на домашното принуждение “).

През годините е била е посетител преподавател в магистърската стратегия по специалността „ Сигурност и противопоставяне на радикализацията и тероризма “ на Военната академия „ Г. С. Раковски “.

Помага и при ориентацията на асистент учители стипендианти на фондация „ Фурбрайт “ в България.

Председател на Постоянната комисия за права на индивида и полицейска нравственос в Министерство на вътрешните работи.

Член на Националния съвет за подкрепяне и отплата на потърпевши от закононарушения към Министерство на правораздаването.

Ползва британски, немски и съветски език.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР