Благородна инициатива под надслов „Жълти стотинки – деца помагат на

...
Благородна инициатива под надслов „Жълти стотинки – деца помагат на
Коментари Харесай

Кампанията Жълти стотинки - деца помагат на деца събира средства за неонатологията в Силистра

Благородна самодейност под надпис „ Жълти стотинки – деца оказват помощ на деца “ събра доста другари и почитатели, които желаят да подкрепят неонатологията на МБАЛ - Силистра, осведоми телевизия Bulgaria On Air.

Координатори на акцията са членовете на локален мотоклуб, а участници са дребни и по-големи деца.

Крисия е единствено на 6 години, само че към този момент знае какъв брой хубаво и какъв брой значимо да се оказва помощ. Тя подарява своите жълти стотинки, с цел да помогне за закупуването на здравна инсталация за силистренската болница.

„ За да може бебенцата, които са заболели, да оздравеят “, споделя момичето.

„ Ценното на самодейността „ Жълти стотинки “ е съпричастността, която предизвикваме у децата и по този метод построяваме положителни българи “, споделя доктор Румяна Манева, завеждаща Отделението по неонатология в МБАЛ в града.

Тя и сътрудниците й считат, че самодейността е една добра опция апаратурата им да се обнови.

По думите на доктор Манева неонатологията е компетентност, която изисква качествена инсталация. Сега неонатолозите чакат нов кувьоз, а по този начин също ще изискат екран, инфузионна помпа, уред за вентилация.

„ Основната ни концепция е да разпространяваме оптимално акцията, с цел да доближи до повече хора. Планираме за Деня на детето по-мащабна акция. Децата се зарадваха, за тях това е и атракция, несъмнено имат предпочитание да оказват помощ “, показа президентът на мотоклуб Iron cross Теодор Симеонов.

За 15 години от началото на акцията са събрани над половин милион лв..
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР