Благомир Станев - кмет на с. Белгун, е бил пребит

...
Благомир Станев - кмет на с. Белгун, е бил пребит
Коментари Харесай

Кмет твърди, че е пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна: Сине майчин, ти за ДПС ли работиш?

Благомир Станев - кмет на с. Белгун, е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна късно вечерта след изборите, сподели той пред Добруджа ТВ. Станев е бил поканен да чества успеха на партията, само че там го причакали съпартийците му Илиян Събев и Йордан Стоянов, ръководител на общинския съвет в морския град.

Причина за нападението съгласно описа на Станев е, че няколко души от Белгун са дали своят вот за Движение за права и свободи. Според протокола от локалната секция бюлетините за придвижването са 11, а за ГЕРБ - 46. За съпоставяне през 2017 година гласовете за Движение за права и свободи са били единствено 3.

Всичко стартира в 03:30 през нощта, когато двама се появяват пред дома на Благомир Станев в с. Белгун и му споделят, че го чакат в партийната централа на ГЕРБ в Каварна, с цел да отпразнуват изборната победа. Пристигайки там, Станев тръгнал да честити успеха на Илиян Събев, който обаче го посрещнал с думите:

" Ела тука бе, сине майчин, ти за Движение за права и свободи ли работиш? "

Последвали още обиди, удари с юмруци, ритници и даже нахлуване с нож. Принудили го да се откаже и от участието си в партията. Според изказванията му от него поискали и да подпише и заявление, че се отхвърля от кметския си пост, с цел да " назначим комфортен за нас човек ". Той отказал да подпише и отнесъл още пердах.

Малко след пет сутринта го пуснали да си върви. Станев в началото решил да мълчи за случая. Сутринта обаче схванал, че не е единственият, получил " покана за тържество " в ранните часове на деня и през вчерашния ден подал тъжба в Окръжна прокуратура - Добрич.

По негови думи измежду другите заплашвани са Севинч Касабова - координатор на Движение за права и свободи в морския град, както и някогашния кмет на Каварна Цонко Цонев, който съгласно биячите бил " идващият наред ".

OFFNews се свърза с Цонко Цонев за коментар. В момента той поддържа Facebook групата " КАТУНЪТ ОТ КАВАРНА ", в която за първи път е оповестена и фотография на бития кмет.

Той удостовери, че също е получил позвъняване в 03:58 ч. сутринта, на което обаче не дал отговор. Според него побоят е " предизвестие " към всички с близки връзки със Севинч Касабова. Той твърди, че посланието на побоя е " Внимавайте това да не се случи с Вас ".

" Побоят има предистория ", твърди Цонев, който описа, че всичко почнало преди половин година, когато двама напущат групата на ГЕРБ.

Цонев сподели че съгласно него е бил привикан в централата на ГЕРБ поради острия си звук и рецензиите към локалната власт във Facebook групата.

Побоят е осъществен от Илиян Събев, който се показва като " делегат на ГЕРБ " в Каварна, а другояче е ресторантьор. Цонев твърди още, че той е и индивидът, който дава отговор за ромските квартали в Каварна, които на всички избори демонстрират " мощна обич към ГЕРБ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР