Благоевградският алпинист Георги Илков-Темето се отказа на метри от покоряването

...
Благоевградският алпинист Георги Илков-Темето се отказа на метри от покоряването
Коментари Харесай

Наш алпинист се отказа от върха, за да спаси живот

Благоевградският планинар Георги Илков-Темето се отхвърли на метри от покоряването на 7-хилядника Ленин в Памир, с цел да избави човек, изпаднал в неволя. Темето не се поколеба да жертва фантазията си да изкачи билото и приключи експедицията. Причината – единствено на няколкостотин метра от върха, различен планинар изпаднал в тежко положение – имал височинна болест и ангина, предава " Труд ".

“Днес в 01.30 часа в лагер 3 трябваше да вземем решение дали да продължим към върха или да свалим един ПСЕВДОАЛПИНИСТ в лагер 1. Само времето ще покаже дали сме били прави ”. Това написа Илков в профила си във Facebook. Десетки нашенци го поздравиха за избора да избави човек. “Гордея се с постъпката ти, ти жертва своята фантазия, с цел да спасиш човешки живот, това е твоето предопределение – Спасител, ти си победител. Да се откажеш, с цел да окажеш помощ на човек, се изисква повече мощ, в сравнение с да продължиш ”; “Това е същинският планинар! Ти изкачи най-трудния си връх с тази постъпка! ”, са единствено част от реакциите на хората.

“Той може да бъде детето на всеки ”, по този начин отговори Темето пък на тези, които се пробваха да го упрекнат за избора му.

Благоевградският планинар е дълготраен избавител, за него задачата да избавя хора е естествено положение, разясниха негови сътрудници.

Илков се надяваше при уместно време да стигне до връх Ленин на 20 юли. Той получи документ, че е направил 6148 метра. Алпинистът се надява, че още веднъж ще има опция да изкачи своя връх, само че човешкия към този момент го е покорил. А околните и приятелите му чакат неговото завръщане.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР