Благоевградската улица "Прилеп" се превърна в арена на ожесточен сблъсък

...
Благоевградската улица "Прилеп" се превърна в арена на ожесточен сблъсък
Коментари Харесай

Цигани вилняха в Благоевград, трошиха всичко наред

Благоевградската улица "Прилеп " се трансформира в сцена на яростен конфликт сред българи и роми. Поводът бил изработен укор към един от ромите, че влиза по дворовете на съседите си, с цел да краде. Това предизвикало скандал, който бързо избуял в всеобщ пердах, в който взели участие младежи сред 18 и 20 годишни, написа Struma.com.

В борбата ромите употребявали всякаква подръчни средства, камъни и дървета, бутилки и чупили наред. На място пристигнали няколко екипа служители на реда, които бързо потушили абсурда, само че цяла нощ улицата е била охранявана, с цел да няма ново ескалиране на напрежението.

За благополучие няма ранени, само че и през днешния ден по улицата следите от снощния екшън за забележими. По улицата през днешния ден към момента се виждат стъкла от счупените фарове, а по някои от колите има провали по боята и огледалата.

"Страхуваме се, да не ни атакуван къщите, те са доста и са задружни, в случай че би трябвало да създадат някоя пакост ", споделят живущи на улицата.

Според полицията всички участници са предизвестени да не се саморазправят.

*Припомняме, че ръководещата партия ГЕРБ е на власт от 2009 година, само че управлението ѝ настойчиво заобикаля тематиката за циганските безчинства от много време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР