Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев в деня, в

...
Благоевградската общественост почете паметта на Гоце Делчев в деня, в
Коментари Харесай

В Благоевград бяха отбелязани 119 години от смъртта на Гоце Делчев

Благоевградската общност уважи паметта на Гоце Делчев в деня, в който се означават 119 години от неговата гибел. Пред паметника на революционера на площад „ Македония “ в регионалния център бяха положени цветя от представители на политическия, културен и публичен живот в Благоевград.

Гоце Делчев е един от най-значимите български революционери, който следва идеалите на Васил Левски, което прозира в неговата идеология, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионален исторически музей – Благоевград доктор Кирил Алексиев.  Гоце Делчев вижда света „ само като поле за културно състезание сред народите “, а, с цел да се последват тези негови възгледи, следва да се построяват мостове, а не стени, да търсим не това, което ни разделя, а което ни сплотява и събира, сподели шефът на музея.

Днес пред паметника на революционера бяха припомнени моменти от живота му от историка Иван Стоянов. Паметта на Гоце Делчев уважиха кметът на Благоевград Илко Стоянов, заместител регионалният шеф Анита Коцелова, ръководителят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, политици, общественици и жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР