Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е и довършването

...
Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е и довършването
Коментари Харесай

Росен Желязков: Довършването на автомагистрала `Струма` е приоритет за ГЕРБ |

Благоевградска област е приоритет за ГЕРБ, приоритет е и довършването на автомагистрала " Струма " – инфраструктурен план от национално значение.

Това съобщи на пресконфренция в Благоевград Росен Желязков, лидер на листата на ГЕРБ-СДС за.  Транспортният министър подчерта, че до 2023 година тунел " Железница " и правата до Крупник ще бъдат довършени.

" Осигурено е финансиране и реализатор за Кресненското дефиле, остава да реализираме народен консенсус за въздействието върху околната среда на трасето ", добави Желязков. Той бе безапелационен, че по този план няма да бъдат изгубени средствата.

Според него ГЕРБ влиза в предизборната акция като политическа мощ, която регистрира сполучлив мандат.

" Нашите съперници ще се стремят да ерозират достиженията, които имаме в народен и районен аспект. Правителството, партия ГЕРБ, като поръчител за стабилно ръководство извърши всички обещания, които даде. Ще подсигуряваме, че междинната работна заплата ще доближи 1000 евро, минималната работна заплата ще бъде най-малко 500 евро, Брутният вътрешен продукт не по-малко от 100 милиарда евро. Това ще бъде осъществено, ние от ГЕРБ имаме вяра и подсигуряваме ", съобщи Росен Желязков.

Той беше безапелационен, че ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ и след отминаването на предизборните пристрастености, ще има изясненост накъде поема страната, по какъв метод националните политики и цели ще бъдат осъществени в бъдещата управническа стратегия.

Междувременно министърът на образованието Красимир Вълчев посети Астрономическата обсерватория " Юрий Гагарин " в Стара Загора дружно с министъра на стопанската система Лъчезар Борисов. 

" През последните 10 години възстановихме доста извънучилищни действия, закрити през 90-те години на предишния век. Финансираме годишно с близо 16 млн. лева центровете за личностно развиване. 300 млн. осигуряваме за целодневно образование, 25 млн. лв. за дейностите по ползи. От 2017 година Обсерваторията в Стара Загора възвърне своето естествено място в системата на Министерството на образованието и науката. Бюджетът, който предоставяме всяка година, е в размер на 148 000 лева Наш главен приоритет е образованието и работим за обезпечаване на заслужено финансиране в тази сфера ", сподели. 

Той добави, че изцяло справедливо държавното управление стимулира преподавателите и откровено има вяра, че от ден на ден младежи ще се посветят на тази извънредно значима професия
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР