Благоевградчанинът, проф. Сотир Марчев е сред най-известните кардиолози у нас.

...
Благоевградчанинът, проф. Сотир Марчев е сред най-известните кардиолози у нас.
Коментари Харесай

Топкардиологът от Благоевград Сотир Марчев: Белите дрехи пазят сърцето в жегите! 



Благоевградчанинът, проф. Сотир Марчев е измежду най-известните кардиолози у нас. Той успокои, че през летните месеци смъртността от сърдечни болести е най-ниска, и то защото има повече слънце. Топлината уголемява кръвоносните съдове и налягането в тях понижава, изяснява кардиологът. Проф. Марчев твърди, че слънчевите лъчи са доста добър имуностимулант, който убива бактериите. Освен това полученият по натурален метод витамин D е доста потребен, а комбиниран и с придвижване навън, може доста да усъвършенства здравословното ни положение.

Всяко прекомерно нещо обаче е нездравословно, подсети проф. Марчев. Той обясни и какви са вредите от прекомерното излагане на слънце. „ В най-горещите часове от деня е добре да се крием, тъй като слънчевата светлина състарява кожата и може да промени ДНК. Затова и в пустинята хората се покриват с бели облекла и постоянно носят нещо на главата си. Особено потребна е сиестата, която се практикува в горещи страни като Испания. Доказано удължава живота. Не бива да се върви целогодишно и на солариум. Всичко се крие в салдото – нито да се крием непрекъснато от слънцето, нито да прекаляваме с него “, изяснява кардиологът. Той прибавя и че на плаж не трябва незабавно да изгаряме, а последователно с всеки ден да усилваме дозата слънце. При излагане на слънце би трябвало да съобразим и медикаментите.

Проф. Марчев разяснява и слънчевите изригвания. „ Проучване потвърждава, че в дните на геомагнитна стихия има по-голяма възможност човек да получи мозъчен инсулт. Слънчевите изригвания са рискови и могат да повишават кръвното и водят до увеличаване на пулса,пише ретро бг. Всеки лекар, който е дежурил дълго на кабинет, знае, че има дни, в които идват всички тревожни пациенти, с несиметричен темп, с високо кръвно и доста постоянно се оказва, че това са дни с геомагнитни стихии. Те траят от няколко часа до няколко дни “, изясни кардиологът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР