Благоевградчани, жители на региона и столичани масово планират да прекарат

...
Благоевградчани, жители на региона и столичани масово планират да прекарат
Коментари Харесай

Евтиния, но на определени места! Нашенци палят колите и бягат към Гърция за предстоящите празнични дни!

Благоевградчани, поданици на района и столичани всеобщо възнамеряват да прекарат идните празнични дни към 1 и 6 май в Гърция. Затова и доста фамилии събират почивните дни с отпуски, с цел да открият летния сезон на Бяло море. В Гърция по традиция това стана на 1 май.

Цените сега на къщите и хотелските бази в Северна Гърция са по-ниски и вървят от 50 до 60 евро на вечер.

Но в южната ни съседка има покачване на цените - сред 10% и 30%. За дейния сезон в курортите Неа Врасна, Ставрос, Неа Парамос, Паралия Орфинио резервациите вървят още от февруари, цените почват от 100 евро на вечер и стигат до 300 евро според коя дата и какъв брой спални има парцелът.

Повечето от новоизградените къщи и хотели край морската линия край Бяло море са български. Нашенци са се трансформирали в съществени вложители в Северна Гърция, написа Труд.

Гърция чака рекордна туристическа година. Индикациите и ранните резервациите демонстрират, че южната ни съседка ще е желана дестинация за българите. Тя има толкоз посещаемост, колкото всички останали в района.

За майските празници съвсем всичко е разпродадено, някои ще пътуват с рейс, други с персонален превоз или чартър. Лятото също ще бъде желана дестинация макар повишените цени, оповестиха от туристическия отрасъл.

" Културният туризъм също е обект на огромен интерес. Пълнят се местата 2-3 месеца напред. Една вила в Халкидики на вечер излиза от 200 евро - с 2-3 спални. Не на първа линия. Има и по 2000. Олимпийската ривиера е желана дестинация, само че островите Корфу и Крит също се продават. Круизите, които потеглят от Атина, също са ужасно известни. Най-евтиният е 1600 лв. на човек ", показаха от сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР