Blagoevgrad24.bg Резервираме хижи и къщи за гости за Нова година най-малко

...
Blagoevgrad24.bg
Резервираме хижи и къщи за гости за Нова година най-малко
Коментари Харесай

Надуват цените за Нова година в хотели и къщи за гости въпреки COVID-19

 Blagoevgrad24.bg Резервираме хижи и къщи за посетители за Нова година минимум шест месеца авансово, това обявиха притежатели тук-там за настаняване в страната пред " Монитор “. Справка в онлайн платформите за резервации демонстрира, че два месеца преди празничната вечер опциите за резервации са съвсем изчерпани, а търговци качват цените на кувертите поради новите здравни разпореждания.

Според шефа на Института за разбори и оценки в туризма (ИАОТ) Румен Драганов през интервала 22 декември – 2 януари на път ще потеглят към 500 000 нашенци.

Коледа обичайно се отбелязва в стеснен фамилен кръг, по тази причина предстоящите пътувания ще са за посещаване на близки. Сред най-предпочитаните дестинации за " корпоративната “ Нова година у нас ще бъдат ски курортите, СПА и балнео комплексите, а също и обектите за културно – исторически туризъм.

" Най-търсени остават къщите за посетители, дребните фамилни хотели и корпоративните хотели, които са добре познати на вътрешния пазар “, счита Драганов.

Макар пандемията от COVID-19 още веднъж да затваря граници и лимитира пътувания, специалистът бе безапелационен, че няма да липсват българи, които ще прекарат студените почивни дни отвън страната. Според него те ще се насочат основно към близки дестинации, където няма наложително условие за карантина или негативен PCR тест.

" Покрай Нова година доста хора ще се съберат със семейство и близки, в случай че ограниченията го разрешават “, разясни той, като добави, че за момента налаганите карантини в разнообразни страни са годни доникъде на месец ноември.

Прогнози на ИАОТ сочат, че настаняването излиза приблизително сред 75 и 250 лева на вечер за един човек.

Така да вземем за пример за 3 нощувки със закуски и вечери във фамилна къща в Банско би трябвало да броим 280 лева на човек. В офертата е включена още празничната вечеря и жива музика. Мястото обаче от дълго време е резервирано, а като опция притежателите оферират да настаняват своите в посетители в непосредствен фамилен хотел. В мрежата " висят “ още редица предложения за Нова година в Пампорово, Велинград, Кърджали и Смолян.

Сред предложенията в Боровец пък са дребни дървени къщички за четирима, чиято цена стартира от 273 лева на вечер без включена храна. Към цената на нощувката наложително би трябвало да доплатим новогодишен куверт в ресторант – 160 лева за възрастен и 80 лева за дете от 4 до 13 години.

" Във всички случаи ще имаме по-високи цени, защото и търсенето нараства. Освен на огромен интерес, те се дължат и на намаляването на броя на местата “, продължи специалистът, като добави, че кувертите стартират от 45 и стигат до 235 лева

Цените варират по отношение на от предлаганото меню – до момента в който тук-там то включва

пилешка пържола със сос, на други то може да е патица с кестени.

Припомняме, че съгласно новата заповед на здравния министър заведенията за хранене и развлечения би трябвало да обезпечат дистанция от 1.5 метра сред облегалките на столовете на две прилежащи маси. Не се позволяват и повече от 6 души на една маса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР