Blagoevgrad24.bg През следващата седмица предстои чувствително захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет,

...
Blagoevgrad24.bg
През следващата седмица предстои чувствително захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет,
Коментари Харесай

Времето се обръща: Студ, сняг и виелици ни връхлитат идната седмица

Blagoevgrad24.bg През идната седмица следва сензитивно захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет, която настава на 20 март, със студено време и превалявания от сняг.

“През почивните дни ще превалява дъжд. В началото на идната седмица, в това число вторник и сряда се чака сензитивно намаляване на температурите и валежи от сняг в планините и по високите полета над 800 метра ", съобщи синоптикът от ТВ- МЕТ Петър Янков, представен от " Труд ".

Той изясни, че преваляванията от сняг няма да са обилни и не се чака струпване на снежна завивка, само че температурите ще са по-ниски от нормалните за този интервал от годината. Минималните температури на доста места ще са -7, -8 градуса.

“Градусите обаче бързо ще се покачват, тъй като слънцето денем към този момент топли доста повече. В четвъртък и петък минималните температури ще са от -3 до 2 градуса, а оптималните са сред 7 и 10 градуса, с повече слънчеви часове следобяд.

Истинската пролет ще настъпи след 24-25 март, тогава преваляванията ще спрат и междинните температури ще бъдат в нормите за края на месец март – сред 9 и 14 градуса. Синоптикът предизвести, че поради преваляванията от дъжд и стоплянето изискванията в планините не са изключително подобаващи за феновете на зимните спортове и туристите.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР