Blagoevgrad24.bg През нощта ще е облачно, на много места с валежи

...
Blagoevgrad24.bg
През нощта ще е облачно, на много места с валежи
Коментари Харесай

Зимата се завръща! Дъжд, сняг и вятър ни връхлитат до часове!

Blagoevgrad24.bg През нощта ще е облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Източна България - сдържан и с него ще прониква леден въздух. През деня захлаждането и преваляванията ще продължат, като обилни количества дъжд ще има в крайните югоизточни региони. 
С понижението на температурите още преди обяд дъждът във високите полета на Западна България и Предбалкана ще премине в сняг, а по-късно денем и на повече места в Северна България. След обяд преваляванията от запад ще стартират да стопират. Сутрешните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, към 14 ч. ще са сред 1° и 6°, малко по-високи ще са в югоизточните региони. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и в края на деня към този момент ще е близо до междинното за декември.
В планините ще е облачно с превалявания от сняг, преди обяд в по-ниските елементи - от дъжд. По високопланинските проходи ще има условия за навявания. По-късно след обяд от запад преваляванията ще стопират. Ще духа до сдържан северен, по най-високите елементи - към момента западен вятър. Към 14ч. на височина 1200 метра температурата ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 4°, ще се намаляват.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, по-интензивни в часовете към и преди обяд. Ще духа слаб до сдържан северен вятър и с него температурите ще се намаляват, към 14 ч. ще са 5-6° в северните до 9-10° в южните региони. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР