Blagoevgrad24.bg Македонският град Тетово е с най-мръсен въздух в Европа. Това

...
Blagoevgrad24.bg
Македонският град Тетово е с най-мръсен въздух в Европа. Това
Коментари Харесай

Ето къде се диша най-трудно у нас

Blagoevgrad24.bg Македонският град Тетово е с най-мръсен въздух в Европа. Това сочат данни от класацията Pollution Index 2018 Mid-Year, съставяна от профилирания уебсайт numbeo.com.  След Тетово в листата се подреждат италианският Неапол и столицата на Македония Скопие. Показателят на показателя за замърсяване при водача в класацията е 97,57 пункта, вторият и третият надлежно са с 84,61 и 82,17 пункта. 

В топ 10 на най-замърсените европейски градове влизат още албанската столица Тирана, италианският град Торино, румънската столица Букурещ, тази на Босна и Херцеговина - Сараево, полският Краков, българският Пловдив, а също и столицата на Украйна - Киев.  

Според резултатите на разбора най-приятните за живее европейски градове от позиция на екологията са Хелзинки във Финландия, Рейкявик в Исландия и швейцарският Цюрих. По-рано отчет на Световната здравна организация, отдаден на замърсяването на въздуха през 2018 година, сложи Скопие дружно с Тетово в Западна Македония и промишлената община Тузла в Босна и Херцеговина в топ 10 на градовете, в които е най-трудно да се диша.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР