Blagoevgrad24.bg Гарантираният минимален доход ще се повиши на 75 лв. от

...
Blagoevgrad24.bg
Гарантираният минимален доход ще се повиши на 75 лв. от
Коментари Харесай

Гарантираният минимален доход се повишава на 75 лв.

Blagoevgrad24.bg Гарантираният най-малък приход ще се увеличи на 75 лева от 1 януари 2018 година, реши държавното управление. Новият размер е с 10 лева повече в сравнение с е сега. Целта е да се усъвършенства системата за обществена протекция на най-уязвимите групи.

Гарантираният най-малък приход се употребява като база за установяване на границите за достъп до подкрепяне и на размера на обществените помощи за обезпечаване на най-малък приход за облекчаване на съществени витални потребности на лицата съгласно тяхната възраст, фамилно състояние, здравословно, доходно и имуществено положение.
Увеличението му ще увеличи с 15% размера на месечните добавки за обществена интеграция, изплащани по Закона за интеграция на хората с увреждания. Ръст ще има и при месечните и еднократните помощи по Закона за общественото подкрепяне и на помощите, регламентирани в Закона за протекция на детето.

Друг позитивен резултат от покачването на обезпечения най-малък приход ще е разширението на обсега па подпомаганите с месечни обществени помощи, целеви помощи за отопление и целеви помощи за наем на общинско жилище.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР