Blagoevgrad24.bg България ще търси европейско финансиране, за да изгради своята част

...
Blagoevgrad24.bg
България ще търси европейско финансиране, за да изгради своята част
Коментари Харесай

България ще търси европари за жп връзката Солун - Русе

Blagoevgrad24.bg България ще търси европейско финансиране, с цел да построи своята част от железопътната връзка сред Русе и Солун. Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов преди дни с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и с гръцкия министър председател Алексис Ципрас. Тримата разговаряха в Брюксел, в границите на провеждащия се там Европейски съвет.
Според премиера Борисов подписаният при започване на септември в Кавала план "Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе " е от стратегическо значение освен за двете страни, само че и за развиването на района като цяло. Той означи също и напредъка на работата по интерконектора с Гърция.

Работата по транспортния кулоар сред Русе и Солун включва построяването на скоростен железопътен кулоар, който ще свърже река Дунав с Черно и Егейско море, както и развиване на пристанищата.

Друга тематика на срещата беше сигурността на Западните Балкани и европейската вероятност на страните от района. Представени бяха резултатите от четиристранната балканска среща в "Евксиноград ", където министър председателят Борисов одобри министър-председателите на Гърция и на Румъния - Алексис Ципрас и Михай Тудосе, както и сръбския президент Александър Вучич.

Министър-председателят Борисов удостовери, че страната ни ще разчита на поддръжката на Европейската комисия, с цел да осъществя сполучливо целите по време на председателството през първите шест месеца на идната година. Той беше безапелационен, че това ще донесе изгоди за целия Европейски Съюз.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР