Blagoevgrad24.bg виж галерията За изключително грозно изпълнение сигнализира читател на Plovdiv24.bg.

...
Blagoevgrad24.bg виж галерията
За изключително грозно изпълнение сигнализира читател на Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Грозно! Роми посегнаха и на дрехите, които хората даряват от сърце!

Blagoevgrad24.bg виж галерията За извънредно грозно осъществяване алармира четец на Plovdiv24.bg . Ето защо тъкмо става въпрос: " Здравейте, пиша Ви по отношение на кабинката за облекла пред " Кауфланд " в " Смирненски ". На 13 април бяхме отишли да оставим торбичка с облекла и се натъкнахме на роми, които изкарваха торбите с облекла от препълнения резервоар. Толкова грозна картина, при която множеството наши жители гледаха с неразбиране какво се случва. Писах и до БЧК Пловдив, осведомявам Ви и вас (прикачам снимки) ".

Припомняме, че новаторската система се осъществя за пръв път в България през 2016 година, към 25 години след въвеждането ѝ в Западна Европа. Може да се подари всичко, което е от текстил, опаковано, чисто и добре завързано в торбички. В Пловдив за една година бяха сложени близо 100 контейнера, а в цялата страна те са към 1000. Те могат да бъдат открити на територията на общински институции, учебни заведения, университети и супермаркети. Капацитетът на един резервоар е към 300 кг, който ще бъде събиран със специфичен хигиенизиран превоз.

Кампанията е безсрочна и има за цел да приобщи хора от всички възрасти да бъдат екологично и обществено виновни и посредством своето присъединяване да оказват помощ за стимулиране на дарителството, опазването на естествените запаси и запазването на скъпи първични материали за обществото и стопанската система вместо депонирането им.

" Призовавам всички жители да се включат. От през днешния ден са сложени три контейнера в постройките на Българския червен кръст в Пловдив. Търговската компания, на която сме сътрудници, има подготвеност при бедствена обстановка да подкрепи потърпевши с нужните съгласно сезона облекла и да отговори на техните потребности ", разясниха при започване на акцията уредниците.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР