Blagoevgrad24.bg виж галерията Благодаря за всичко, което правите. Вие давате пример,

...
Blagoevgrad24.bg виж галерията
Благодаря за всичко, което правите. Вие давате пример,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Поклон пред всички, които се обединиха, за да помогнат! Така виждам бъдещето на България!

Blagoevgrad24.bg виж галерията Благодаря за всичко, което вършиме. Вие давате образец, по какъв начин младежите би трябвало да са единни и да си оказват помощ. Така виждам бъдещето на България. С тези думи се обърна президентът Румен Радев към доброволците, помагащи на потърпевшите от наводнението в село Ливада, съобщи кореспондент на Burgas24.bg. 
Както съобщихме, акцията, проведена от Стефан Петров и Организацията за протекция на българските жители, повлече като лавина положителното след себе си. Днес десетки младежи доставиха на потърпевшите неща от първа нужда - храна и вода, топли облекла и завивки, мебели и други След апела на Пламен Карашев, хотелиери и ресторантьори откликнаха, предоставяйки посуда, калъфки, хавлии, чаршафи и тв приемника за бедстващите. В базата на сервиз "Авто Карашев " на ул. "Крайезерна " 79 не престават да прииждат дарения.
"Трагедията е огромна, тези хора имат потребност освен от физическа помощ и от материални средства. Те желаят да видят съпричастност. Че някой различен е подготвен да им помогне, че споделя тяхната болежка. Тук е регионалният шеф Вълчо Чолаков, както и общинското управление на община Камено. Необходима е добра съгласуваност, с цел да има заслужено разпределение на помощите. Ще бъдат доставени строителни материали, електроуреди и мебелировка, само че това ще бъде на идващ стадий. В момента и да се дадат на хората, те няма по какъв начин да ги употребяват. Всичко е наводнено, пропито с влага. Това, което сте създали е прелестно, само че то ще влиза в приложимост поетапно ", съобщи главнокомандващият, който днес посети Бургаския район, с цел да се срещне с пострадалите от наводнението. 
"Всичко това е от жителите и от бизнеса, от хора с огромни сърца. В случая не бяха значими парите, а контактите. Беше значимо желанието на хората. Те потвърдиха, че българите са обединен народ ", акцентира Пламен Карашев. Румен Радев получи алегоричен подарък от водача на ОЗБГ Стефан Петров, с благопожелание да е все по този начин измежду хората, с цел да им вдъхва вяра и кураж.
"Обиколих на всички места, в някои села е имало язовири. До каква степен те са съдействали за стихийното злополучие - би трябвало да кажат способените органи. Има други места, където ви подсигурявам, че няма никакви язовири и все пак имаме същото злополучие. Сега би трябвало да концентрираме напъните си и да помогнем на тези хора. Това не значи, че не би трябвало да се проверяват аргументите. Все проверяваме от злополучие на злополучие, все търсим отговорни, само че следствията остават едни и същи. Трябва да се промени този модел и да стартира да се работи превантивно ", сподели още президентът Радев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР