Blagoevgrad24.bg ще ви разкаже за едно от магическите места в

...
Blagoevgrad24.bg ще ви разкаже за едно от магическите места в
Коментари Харесай

Това магично място в Родопите е познато като Камъкът на мъртвите души, а енергията там е много силна

Blagoevgrad24.bg ще ви опише за едно от магическите места в Родопите. Нарича се Караджов камък или Камъкът на мъртвите души. 

Връх Караджов камък (1448 m н.в.) е ситуиран в най-югоизточната част на рида Градище в Родопите. Мястото съставлява високо скално плато със стръмни отвесни скали, високи над 100 m. Платото заема повърхност от 4550 m². По цялото плато има десетки ями с натурален генезис, само че дообработени от човешка ръка. Единственият метод към платото е от югозапад през скален процеп, наименуван от локалните Боаза (Процеп). Процепът е висок 18 m и в горната му част се виждат към 10 издълбани стъпки, мощно измити от течащите дъждовни води.

Родопа планина е позната от епохи като Свещената планина. Тя носи в себе си сила, каквато няма да усетите на никое място другаде. Сред впечатляващата природа се крият светилища, окултни храмове и енергийни полета, най-уникалното измежду които е триъгълникът Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора, известни още като камъкът на живота, камъкът на мъртвите души и върхът на Бога. Това е триединство на местности, всяка от които толкоз чудна и неземна, колкото единствено в Родопите могат да се запазят. Счита се, че енергийните им полета, открити още от траките, са толкоз мощни, че заключената в формирания от тях триъгълник сила няма аналог на себе си. И до през днешния ден учените не могат да дадат пояснения за скалните форми и необикновените феномени, следени на трите местности и в обсега на триъгълното пространство, което те образуват.

А заключен в енергийния триъгълник, който образуват Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора, се намира исполинът Хайдукташ. Той се извисява над каменните къщи на махала Ряката.Много покрай Белинташ е скалният масив Ин кая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР