Blagoevgrad24.bg > Архивна снимка - Само за година това е третият

...
Blagoevgrad24.bg
> Архивна снимка - Само за година това е третият
Коментари Харесай

Циганска орда в Айтос преби и ограби студент

Blagoevgrad24.bg > Архивна фотография - Само за година това е третият случай, в който гневни роми атакуват почтени хора
" Не обърнах внимание на заканата, тъй като ми се стори, че вътре има и роми от по-големите, с които се познаваме от деца, просто си потеглих ", споделя Пламен пред екип на Флагман.

Двамата другари се насочат към къщата на 76-годишната Йорданка - бабата на Пламен, живееща на ул. " Бяло море " 32. Между заведението и къщата има не повече от 300 метра.

Пламен е студент по мениджмънт и хотелиерство във филиала на Нов български университет във Варна. Лятно време работи в хотел " Калина гардън " в Слънчев бряг, с цел да не товари родителите си финансово. До 3-годишна възраст  живее при баба си, след което фамилията му се мести в апартамент в центъра на Айтос. През последните години обаче внукът по лично предпочитание се връща да живее при овдовялата си и самотна баба, с цел да се усеща тя по-сигурна измежду все по-нетърпимото ромско наличие, чиято бройка пораства с бързината на геометрична градация, а с това и престъпността в махалата.

Двамата младежи са пили по две бири през цялата вечер, за което има и очевидци, изцяло съответни са и не дават отговор на провокацията на ромите.

Засега не е ясно какво тъкмо е подразнило клиентите в новото заведение, откакто нежелани българи са влезнали в него, допустимо е и за пръв път, само че по всяка възможност са засечени парите, които е държал Пламен в ръцете си като обект на похищението.

Това, което оповестяваме на своите читатели, се основава на разкази на другари на двете момчета, които ни сигнализираха довечера, на показанията на бабата и на Пламен, както и на изложение на фактическата конюнктура по тел.112. Официално изказване от Министерство на вътрешните работи няма.

По думите на Пламен, който е в тежко положение и едвам диша, връзка с Илиян той няма досега и счита, че нещо непоправимо се е случило с него в тъмното.

Ето и развоят на мелето на ул. " Бяло море " в Айтос:

Около десетина млади мъже, измежду тях пияни, а може и дрогирани малолетни момчета, тъй като се държат като първобитни същества, единият размахва нож, атакуват двамата другари и стартират свирепа разпра с ритници и юмруци. Отнемат парите и телефона на Пламен, оставят го да лежи в локва кръв. Той не знае какво са предизвикали на  приятеля му и се тормози да не е мъртъв, защото е видял острието на ножа.

" Звъня му, само че телефонът му е изключен – апелирам ви да извършите всичко допустимо да оповестите случилото се и да го открият, не знам какво е положението му. Идете при баба ми – тя е изцяло беззащитна. Сега се тормозя, че като дам публичност, ще стане по-лошо за нея! ", каза пребитият юноша.

Неврохирурзите откриват, че е строшен носът му, има травми по главата, разтърсване на мозъка и натъртен гръден панер, коленете му са в рани, отекла от удари е горната част на дясната му ръка,  на следващия ден му следва и първа интервенция в отделението по УНГ, както и скенери на крайниците.

Пламен съумява да стигне до къщата на баба си и стартира от улицата да вика, да я разсъни, с цел да се обади на тел.112 за случилото се. В този миг обаче ситуацията се утежнява, ордата става все по-голяма, защото от махалата се втурват в допълнение освирепели без причина биячи. Чули са, че става някакво меле и по закона на джунглата всички се насочват към къщата на остарялата жена. Пламен и баба му пробват да крепят с телата си входната врата, която не устоя, въпреки и заключена.

Ромите съумяват да я изкъртят и почват да трошат вътре, само че чуват сирена на задаваща се полицейска кола. Ако патрулката не е реагирала на секундата след подадения сигнал от тел. 112, сигурно тази заран в Айтос щяха да намерят труповете на двете беззащитни жертви.

Burgas24.bg напомня, че единствено за година това е третият случай, в който гневни роми атакуват почтени хора. Припомняме, че през септември предходната година мургави човеци клаха с секира младия Илиян. Само няколко дни по-късно самозабравили се роми пребиха айтоски служител на реда. Тогава кметът Васил Едрев прикани ядосаните българи, които се стекоха в Айтос от целия район да не подклаждат етническото напрежение. Проблемът в тази община обаче от дълго време назрява и е извънредно време градоначалникът да спре да си затваря очите, а управляващите да вземат съответни ограничения!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР