Благоевград. Заплатите на помощния персонал в детските ясли в Благоевград

...
Благоевград. Заплатите на помощния персонал в детските ясли в Благоевград
Коментари Харесай

Кметът Атанас Камбитов: Увеличаваме заплатите на помощния персонал в детските ясли за втори път тази година

Благоевград. Заплатите на помощния личен състав в детските ясли в Благоевград към този момент са над равнището, контрактувано в Колективния трудов контракт. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Увеличението е в действие от 1 ноември. То и е реалност след подписан Анекс сред кметът на доктор Атанас Камбитов и представители на Синдикатите. Средният растеж на възнагражденията е 11.11 %. Промените засягат към 90 работещи в бранш „ Здравеопазване “ в община Благоевград.
Това е второто нарастване на помощния личен състав в детските ясли за 2018 година Благодарение на поредната политика на кмета доктор Атанас Камбитов, през месец април беше реализиран растеж от 8% по отношение на предходните равнища на хонорари.
„ Благоевград се подрежда измежду дребното градове в страната, в които работещите в детските ясли получават сходно равнище на възнаграждение. Това е следващата стъпка в вярна посока и потвърждава, че когато настояванията на синдикатите са аргументирани, има схващане и поддръжка от Общината “, разяснява ръководителят на КНСБ – Благоевград Емануил Манолов.
Освен за по-високи заплати, Община Благоевград непрестанно работи в посока на възстановяване на материално-техническата база в детските заведения. За децата са обезпечени отлични условия, както и здравословна храна, според условията на Министерство на здравеопазването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР