Благоевград. За пета поредна година бе поставено началото на един

...
Благоевград. За пета поредна година бе поставено началото на един
Коментари Харесай

Благоевград: Започна петото юбилейно издание на театрално-танцовия фестивал „Талантино“

Благоевград. За пета поредна година бе сложено началото на един от най- обичаните театрални фестивали - „ Талантино ”, който показва школи от цялата страна точно в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. В лицето на жури и в тазгодишното издание участниците ще виждат актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев. Първото зрелище на фестивала беше от арт асоциация,,Водолей “ от град София с,,Ние врабчетата “ по Йордан Радичков. В първия ден на фестивал „ Талантино “, пред благоевградската аудитория бяха изиграни още,,Бяла приказка “ по Валери Петров и „ Антигона “ по Софокъл. С,,Кавказкият тебеширен кръг “ по Брехт на арт асоциация,,Водолей “ се закри първият театрално-танцов фестивален ден.
„ Талантино “ продължава и през днешния ден с театрална школа към ЦЛТРДБ-Благоевград от 12:00 часа. Ще бъде показан „ Аладин и вълшебната лампа “ на театрална школа към НЧ „ Св.Климен Охридски “ от град Симитли, което ще стартира в 16:00 часа. Във втория ден децата- гении ще ни покажат и постановката,,Ботушките на Дядо Коледа “, показана от МТШ,,Зад кулисите “ – гр. София. Те ще започват в 18:00 часа, а в 19:30 часа юношески спектакъл,,Приятели “ към Младежки дом-гр.Пазарджик ще се въплътят в,,Мечка “от А.П.Чехов.
Подготвената стратегия е богата и дава обещание положителни страсти. Децата- актьори ще демонстрират своя гений и професионализъм в разнообразни подиуми, творби и жанрове. Фестивалът продължава до 24 юни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР