Благоевград за първи път е домакин на Регионален форум по

...
Благоевград за първи път е домакин на Регионален форум по
Коментари Харесай

Представят Регионален форум по водородни технологии „Код: Водород” в Благоевград

Благоевград за първи път е хазаин на Регионален конгрес по водородни технологии. Събитието ще се организира на 31 май /четвъртък/ от 12:00 часа пред зала „ 22 септември ”.

Програмата на събитието включва среща-дискусия, постери, просветителни клипове и филми, голям брой демонстрации, които ще показват водородната стопанска система.

Специално за форума в Благоевград ще бъде възложен за демонстрационно шофиране автомобил, работещ напълно с водородно гориво посредством атомна горивна клетка – Toyota Mirai.

Тест драйвът е очакван за втората част от форума, която ще започва в 13:00 ч. и ще продължи до 17:00 ч. на пл. „ Македония ”. Тестването на автомобила ще се реализира след авансово записване. Всеки, който желае да седне зад кормилото и да направи тест драйв може да съобщи това от 10:30 ч. до 12:30 ч. на шатрите, които ще бъдат ситуирани пред зала „ 22 септември ”.

Инициативата е във връзка десетата годишнина на взаимното дружество „ Горивни кафези и водород ” (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking) и ще даде опция на участниците да научат повече за преимуществата на горивните кафези и водородните технологии, за визията на Европейския съюз във връзка с водородните технологии.

Регионалният конгрес по водородни технологии се провежда от Община Благоевград, Югозападния университет “Неофит Рилски”, Българската академия на науките, Регионалния научен център – Благоевград, Българската асоциация – водород, горивни детайли и предпазване на сила и Фондация “Еко Енергия” със съдействието на Съвместно дружество “Горивни детайли и водород” и план HyLAW (FCH-JU-2016-1 субсидиран по контракт № 735977).

 viber-image

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР