Благоевград. Второ издание на турнир по Водно спасяване ще се

...
Благоевград. Второ издание на турнир по Водно спасяване ще се
Коментари Харесай

Благоевград: Второ издание на турнир по Водно спасяване ще се проведе в града

Благоевград. Второ издание на шампионат по Водно избавяне ще се организира в Благоевград. Спортната самодейност ще бъде в границите на два дни в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „ Пирин “, а датите са 14 и 15 април (събота и неделя). Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Официалното разкриване ще бъде в 15:00 часа в първия ден от шампионата, а в неделя ще бъдат финалите и церемонията по награждаване, като надпреварите ще стартират в 10:00 часа.
От тази година патрон на самодейността е Ичко Войвода, а статуетка- пластика, с неговия лик, ще бъде връчвана на спечелилите, класирали се преди всичко.
Във второто издание на шампионата по Водно избавяне присъединяване ще вземат 19 тима и към 170 състезатели от цялата страна. В Благоевград ще дойдат представители от Велико Търново, Сандански, София и София област, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на Министерство на вътрешните работи, Добрич, Русе и Бургас. Очаква се да дойдат посетители и от Битоля, Македония.
Събитието се провежда взаимно с „ Водноспасителна работа “ към Народно събрание на БЧК и Дружество водни спасители и Община Благоевград и има за цел да покаже значимостта и значимостта на тази специалност. Идеята е да се привлекат повече хора, които да се образоват за спасяването на човешки животи във водата.
Плувният басейн в Спортен комплекс „ Пирин “ беше открит в края на 2015 година, вследствие на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, за поддръжка и развиване на спорта в града. Съоръжението дава отговор на всички условия за осъществяване на национални и интернационалните шампионати. Басейнът е с размери 50X25.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР