Благоевград. Върховен административен съд се произнесе окончателно по спора за

...
Благоевград. Върховен административен съд се произнесе окончателно по спора за
Коментари Харесай

Благоевград: ВАС се произнесе окончателно в полза на Общината - започва благоустрояването на шест улици в IV микрорайон

Благоевград. Върховен административен съд се произнесе дефинитивно по разногласието за разкриване на процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Благоустрояване на IV микрорайон, в това число рехабилитация и реорганизация на улици, енергоспестяващо осветяване и озеленяване региона на ул. Ветрен до ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Благоустрояване на улица „ Марица “ в сектора от бул. Димитър Солунски до ул. „ Иван Михайлов “ и Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „ Димитър Солунски “, ул. „ Даме Груев “, бул. „ Васил Левски “, бул. Св. Св. Кирил и Методий “ (до хотел Ален мак и от ул. „ Марица “ до ул. „ Иван Михайлов “. След правосъдни разногласия, траяли над 1,6 год, решението на Върховен административен съд, с номер на дело 14791/2017, е в интерес на Община Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината.
Благодарение на напъните на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов, на процедура следва да бъде решен проблем, изравен пред живеещите в квартала от десетки години. Общо шест улици, които сега са на земна основа ще бъдат благоустроени. Това са „ Ветрен “, „ Роден край “, „ Руен “, „ Независимост “, „ Съединение “, „ Черно море “. Освен, че ще бъде осъществена рехабилитация и реорганизация, създаване на тръбопровод и канализация, на място ще бъде сложено енергоспестяващо осветяване и ще бъде направено озеленяване.
За осъществяване на ремонтните действия към този момент има определен реализатор. Очаква се до дни да бъде подписан контракт за СМР и дейностите да започват.
Общата сума на СМР е 8389 522.63 с Данък добавена стойност, от които 6 691 831, 96 лв. са отпуснати по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Министерство на регионалното развитие пък финансира дейностите с 1 697 690,68 лв..
Благоустрояване на улиците в IV микрорайон са част от план „ Благоустрояване на градската среда “ по Оперативна програма “Регионално развитие”.
Проектът цели възстановяване на виталната и работна среда на жителите и гостите на Благоевград, основаване на налична, безвредна и уютна градска среда. Не на последно място, реализирането на плана ще способства за реализиране на екологичен комфорт и стандарти, отговарящи на актуалните условия за развиване на европейските градове.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР