Благоевград. В много държави работната седмица е с по-малко часове.

...
Благоевград. В много държави работната седмица е с по-малко часове.
Коментари Харесай

Бисера Борисова, психолог: В много държави работната седмица е с по-малко часове от тази в България, която е с продължителност 40 часа

Благоевград. В доста страни работната седмица е с по-малко часове. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Бисера Борисова, психолог. По думите й в някой източници се твърди, че България е третата страна в света с дълготрайност на работната седмицата 40 часа. „ Не е елементарно да се оправим с умората, настъпила по време на работа, защото работата е единствено един аспект от нашия живот. Освен това имаме и други отговорности, като да вземем за пример фамилията “, разяснява тя. Психологът означи, въпросът за понижаване на работната седмица стои на дневен ред, само че към момента няма взето решение за понижаване седмичното работно времеа, защото тук се намесва икономическия фактор. „ Много хора търсят даже втора работа, с цел да могат да изкарат спомагателни приходи, с цел да могат да обезпечат един по-добър стандарт на живот на себе си и на своите близки “, съобщи Борисова.
Тя добави, че, в случай че се понижи продължителността на работната седмица, хората ще бъдат по-амбицирани и по-пълноценни в работния развой. Според психолога това ще им даде опция за самоусъвършенстване, като по този метод ще могат да покачват своята подготовка, до момента в който при 40-часовата работна седмица съвсем не остава време за нищо. Бисера Борисова добави, че българското население работи по-повече часове в седмицата и работният му ден не е осемчасов, а доста по-продължителен.
Кристина МИТКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР