Благоевград. В Градската художествена галерия ще бъде представена самостоятелната изложба

...
Благоевград. В Градската художествена галерия ще бъде представена самостоятелната изложба
Коментари Харесай

Благоевград: В Градската художествена галерия ще бъде представена изложбата „Фокусиране: Благоевград, Париж, Мюнхен“ на 15 юни

Благоевград. В Градската художествена изложба ще бъде показана независимата галерия „ Фокусиране: Благоевград, Париж, Мюнхен “ от Соня Ковачева. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На 15 юни от 18.00 часа в Градската художествена изложба надарената художничка ще показа своите произведения.
Париж, Благоевград и Мюнхен са трите града, към които се концентрира художественото поле на показаната галерия. Интересите на художничката са в посока на сетивната действителност, поетичната природа и съживената традиция. Всичките те образуват нейния персонален почерк. Тя споделя историите си по личен метод, насочва вниманието към действителни моменти и разказва персоналните си прекарвания. Философските ѝ схващания са свързани с облика и неговата физическа и духовна същина.
Експозицията е подстъп към зрялата експресивност и е основана с осъзнатото възприятие за изкуство. Чрез нея авторката се стреми да въплъти самостоятелното, а не тривиалното. „ Фокусиране: Париж, Благоевград, Мюнхен ” е креативен план, в който Соня преглежда художественото моделиране, образното интерпретиране и историята на част от личните си изложения.
Соня Ковачева е потвърдил се създател на актуалната арт сцена и лекар по изкуствознание и изобразителни изкуства, катедра „ Текстил – изкуство и дизайн ”. Има независими изяви и редица участия в български и интернационалните конгреси, кураторски планове, пленери и изложения за модерно изкуство, сред които световния план „ Imago mundi ” Венеция, „ Фротажи ”, Вила Валдберта и изложба GEDOCmuc, Мюнхен, Център за модерно изкуство Ниш, Сърбия, и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР