Благоевград. Трябва да спомогнем за намаляване търсенето на наркотици от

...
Благоевград. Трябва да спомогнем за намаляване търсенето на наркотици от
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Трябва да спомогнем за намаляване търсенето на наркотици от младите хора – това е най-добрата превенция срещу проблема

Благоевград. Трябва да спомогнем за понижаване търсенето на опиати от младежите – това е най-хубавата предварителна защита против казуса. Това сподели кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на формалното награждаване на публицисти в границите на състезанието „ Сърце и слово против опиатите ” в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин . Официални посетители на церемонията бяха посланикът на Ирландия Н. Пр. Майкъл Форбс, зам.-кметовете на Община Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, зам.-областният шеф Иван Стоянов, общественици, жители и представители на просветителните и културните институции в града. Д-р Атанас Камбитов уточни, че Вероника Герин е едно име, от дълго време излязло от границите на личната си страна, като добави, че то е икона и знак в битката с наркотрафика и корупцията във всичките ѝ форми.
„ Скъпи публицисти, благодаря за всичко което вършиме. Със сигурност разбирате какъв брой значима е вашата задача. Има публицисти, които споделят не до там истината – тях никой няма да ги помни, само че има ѝ такива, които споделят истината – тях всеки ще ги помни. А има и такива, които изгубиха живота си, борейки се против престъпността. Тези хора чертаят верния път ”, уточни доктор Атанас Камбитов. Той разяснява, че не всеки може да бъде воин, само че всеки може да даде своя дял по пътя. „ Ако приказваме за стотици хора, то тогава ще имам стотици километри в вярната посока. Когато приказваме за опиати и наркотрафик, то би трябвало да знаем, че приказваме за голяма империя и бизнес, в който има както търсене, по този начин и предложение “, означи кметът на Благоевград. Той благодари на доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции – Благоевград, която поставя големи старания в битката с казуса, работейки с младежите и уточни, че когато няма търсене на опиати, то тогава предлагането ще се обезсмисли. „ Не забравяйте, че няма нищо по-ценно от човешкия живот “, съобщи доктор Атанас Камбитов.
Денис НИКИФОРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР