Благоевград. Театър Азарян“ ще представи в Благоевград спектакъла В очакване

...
Благоевград. Театър Азарян“ ще представи в Благоевград спектакъла В очакване
Коментари Харесай

Благоевград: Театър „Азарян“ ще представи в града спектакъла „В очакване на Годо“ като част от програмата на Международния фестивал „Тара-ра-бумбия“

Благоевград. Театър „ Азарян “ ще показа в Благоевград спектакъла „ В очакване на Годо “ като част от програмата на Международния фестивал „ Тара-ра-бумбия “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Началото е от 18.00 часа през днешния ден на Голяма сцена на държавна такса „ Никола Вапцаров “. Пиесата, написана от нобелиста Самюъл Бекет, е под режисурата на Деян Донков. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а музика на Калин Николов. В функциите поданици и посетители на Благоевград ще видят Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов.
Представлението е въодушевено от голямото въздействие, което работата и другарството с проф. Крикор Азарян са оказали върху театралното наличие на Деян Донков. На сцената, като Владимир ще излезе самият режисьор и артист, който дели сянката на едно сухо дърво с Иван Бърнев като постоянно питащия Естрагон.
„ В очакване на Годо “ е една от най-знаменитите драматургични произведения на всички времена — пиеса от въпроси, които се разпадат, както се разпадат и вероятните отговори. А смисълът? „ Винаги намираме нещо, с цел да си даваме тип, че съществуваме “ — декларира един от героите в пиесата на Самюъл Бекет (1906–1989), притежател на Нобелова премия за литература.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР