Благоевград. Сутринта разделихме пожара в Кресненското дефиле на 4 основни

...
Благоевград. Сутринта разделихме пожара в Кресненското дефиле на 4 основни
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов, ПБЗН: Пожарът в Кресненското дефиле е разделен на 4 основни сектора, два от които са доста тежки

Благоевград. Сутринта разделихме пожара в Кресненското дефиле на 4 съществени бранша. Това сподели на брифниг в Стара Кресна основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин. Първият от тях е Стара Кресна – Мечкул, където обстановката н под надзор. „ На 50 метра са разпределени пожарникарите и горските чиновници, които управляват ситуацията. Вторият бранш е Мечкул – Сенокос. По сходен метод стоят и там нещата – управлява се периметърът, а хора ръчно не престават да обработват пожара. Третият бранш е Сенокос – Ощава, който през нощта бе един от най-тежките браншове, с изключение на това, което говорихме по-рано за Стара Кресна “, сподели още гл. комисар Николов.
Към момента проблематичен е един сектор от 100 метра, който се намира надълбоко в дерето. „ Кризисният щаб взе решение, в случай че по-късно в гасенето на пожара още веднъж се включи хеликоптер, техните дейности да бъдат фокусирани точно там “, акцентира гл. комисар Николов. Той съобщи, че най-тежкият сектор е южният. „ В него работят повече от 150 души, най-много военни под управлението на горски чиновници и пожарникари. Там изпращаме в допълнение сили и средства. Част от пожара се приближава до остарелия пожар, който беше преди към месец в Кресненското дефиле, което до огромна част ще облекчи нашите дейности “, посочи гл. комисар Николов. Той акцентира, че към 11.45 часа е имало много рискова обстановка с няколко къщи, само че пожарникарите са съумели да се оправят и към този момент не съществуват никакви проблеми.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР